Savarina de casa

Pentru aluat se separa ouale, iar galbenusurile se bat cu 3 linguri de zahar pana se formeaza o crema mai consistenta. Se bat albusurile spuma cu sar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua
  • 7 linguri pesmet
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • Pentru sirop si ornat:
  • 2 pahare apa
  • 1 pahar zahar
  • 1 strop apa de trandafiri
  • 1 lingura rom
  • 1 plic extract de vanilie
  • 500 ml frisca
  • dulceata de trandafiri

Mod de preparare

Pentru aluat se separa ouale, iar galbenusurile se bat cu 3 linguri de zahar pana se formeaza o crema mai consistenta. Se bat albusurile spuma cu sarea, apoi se adauga 3 linguri de zahar si se mai bate pana se dizolva complet zaharul. Se adauga pesmet la crema de galbenusuri, apoi se pun albusurile batute si se omogenizeaza. Se ung formele de savarina cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul in forma si se coc in cuptorul incins, 15 minute. Se fierbe apa cu zaharul si romul, extractul de vanilie si apa de trandafiri pentru sirop. Se scot savarinele din cuptor, se scot din forme, apoi se insiropeaza si se lasa pe o tava. Dupa ce s-au racit, se ung cu dulceata de trandafiri si se spriteaza cu frisca batuta.


Se decoreaza cu cirese confiate, apoi se tin la frigider cateva ore.

Alte retete de dulciuri:

Cornulete cu rahat Prajitura snikers Prajitura cu gem

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori