Pentru savarina din aluat dospit se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2 dl lapte abia cald si un praf de sare.
Pentru savarina din aluat dospit se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2 dl lapte abia cald si un praf de sare. Se amesteca laptele cu drojdia, ca sa se moaie, adaugand inca putina faina, pana se face ca o crema subtire. Se presara deasupra un strat subtire de faina (din vas) si se lasa astfel circa 10 minute. Se pun apoi ouale intregi si inca 1/2 dl lapte, turnat cate putin. Se framanta totul bine, se acopera si se lasa sa creasca la caldura si la un loc ferit de curent. Dupa o jumatate de ora, trebuie sa creasca inca o data pe cat era. Se adauga untul topit, cald cat poate suferi degetul, o lingura rasa de zahar si se framanta din nou. Compozitia trebuie sa fie destul de moale. Se unge forma de savarina cu unt, se pune aluatul numai o treime din forma, ca sa aiba loc la crescut. Se lasa astfel sa creasca o jumatate de ora pana la o ora si se da la cuptor la foc potrivit. Prajitura se coace trei sferturi de ora.
Se insiropeaza si se serveste ca si savarina de pesmet. In aluat se pot adauga si stafide mici, fara samburi.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacAceasta reteta delicioasa am imprumutat-o de la d-na Gicuta Porceanu.
Chiftele cu cartofi la cuptorDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii