Savarina din aluat dospit

Pentru savarina din aluat dospit se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2 dl lapte abia cald si un praf de sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 10 g drojdie
  • 1 dl lapte
  • 3 oua
  • 75 g unt topit
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • unt peutru uns forma
  • Pentru sirop:
  • 1 pahar cu apa
  • 150 g zahar
  • 2 linguri rom
  • Frisca
  • 1 lingura marmelada de caise.

Mod de preparare

Pentru savarina din aluat dospit se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2 dl lapte abia cald si un praf de sare. Se amesteca laptele cu drojdia, ca sa se moaie, adaugand inca putina faina, pana se face ca o crema subtire. Se presara deasupra un strat subtire de faina (din vas) si se lasa astfel circa 10 minute. Se pun apoi ouale intregi si inca 1/2 dl lapte, turnat cate putin. Se framanta totul bine, se acopera si se lasa sa creasca la caldura si la un loc ferit de curent. Dupa o jumatate de ora, trebuie sa creasca inca o data pe cat era. Se adauga untul topit, cald cat poate suferi degetul, o lingura rasa de zahar si se framanta din nou. Compozitia trebuie sa fie destul de moale. Se unge forma de savarina cu unt, se pune aluatul numai o treime din forma, ca sa aiba loc la crescut. Se lasa astfel sa creasca o jumatate de ora pana la o ora si se da la cuptor la foc potrivit. Prajitura se coace trei sferturi de ora.


Se insiropeaza si se serveste ca si savarina de pesmet. In aluat se pot adauga si stafide mici, fara samburi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Coltunasi de post cu gem
3
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Ciorba ruseasca
4
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Rulouri cu ciuperci
5
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Parteneri
Pogacele cu chimen
Bucataras.RO

Pogacele cu chimen

M-am inspirat de la reteta Adinei, dar cu cateva modificari desi nu imi sta in caracter:)) Cand am inceput sa le framant mi...

Pogacele cu chimen
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!