Savarina din aluat dospit

Pentru savarina din aluat dospit se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2 dl lapte abia cald si un praf de sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 10 g drojdie
  • 1 dl lapte
  • 3 oua
  • 75 g unt topit
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • unt peutru uns forma
  • Pentru sirop:
  • 1 pahar cu apa
  • 150 g zahar
  • 2 linguri rom
  • Frisca
  • 1 lingura marmelada de caise.

Mod de preparare

Pentru savarina din aluat dospit se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2 dl lapte abia cald si un praf de sare. Se amesteca laptele cu drojdia, ca sa se moaie, adaugand inca putina faina, pana se face ca o crema subtire. Se presara deasupra un strat subtire de faina (din vas) si se lasa astfel circa 10 minute. Se pun apoi ouale intregi si inca 1/2 dl lapte, turnat cate putin. Se framanta totul bine, se acopera si se lasa sa creasca la caldura si la un loc ferit de curent. Dupa o jumatate de ora, trebuie sa creasca inca o data pe cat era. Se adauga untul topit, cald cat poate suferi degetul, o lingura rasa de zahar si se framanta din nou. Compozitia trebuie sa fie destul de moale. Se unge forma de savarina cu unt, se pune aluatul numai o treime din forma, ca sa aiba loc la crescut. Se lasa astfel sa creasca o jumatate de ora pana la o ora si se da la cuptor la foc potrivit. Prajitura se coace trei sferturi de ora.


Se insiropeaza si se serveste ca si savarina de pesmet. In aluat se pot adauga si stafide mici, fara samburi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Bomboane Raffaello (reteta video)
Bucataras.RO

Bomboane Raffaello (reteta video)

Dragii mei, ce ziceti de niste bomboane Raffaello facute in casa? Nu stiu voi, dar eu sunt mare amatoare de nuca de cocos....

Bomboane Raffaello (reteta video)
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise