Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte, se adauga zaharul si vanilia, se am
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte, se adauga zaharul si vanilia, se amesteca si se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri. intr-un vas se pune faina, se adauga galbenusurile, drojdia si laptele caldut. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin ulei, framantand mereu, pana cand aluatul dospeste si se desprinde de pe maini. Se framanta circa 1 ora si este gata cand aluatul face basici. Se asaza un servet deasupra si se lasa la crescut, la cald. Aluatul se portioneaza in bucati de circa 100 gr, se modeleaza mingiute si se lasa 15 minute la crescut in forme de savarine unse cu ulei. Se introduc la cuptor apoi pentru 20 de minute. Se scot, se lasa la racut, dupa care li se taie cate un capacel, in partea de sus. Jeleul se topeste si se unge capacelul savarinei. Cu siropul facut din 100 gr zahar si 1 pachet de vanilie se insiropeaza savarinele. Cu frisca batuta se umplu savarinele.
Alte retete de dulciuri:
Tort cu mere si crema de zahar ars
Tiramisu
Cozonac moldovenesc
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcPrima oara cand am vazut reteta asta a fost la cei de la Crama Haiducilor. Mi-a placut ideea tare mult si am zis ca este o...
Sarmale in dovleacIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii