Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte, se adauga zaharul si vanilia, se am
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte, se adauga zaharul si vanilia, se amesteca si se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri. intr-un vas se pune faina, se adauga galbenusurile, drojdia si laptele caldut. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin ulei, framantand mereu, pana cand aluatul dospeste si se desprinde de pe maini. Se framanta circa 1 ora si este gata cand aluatul face basici. Se asaza un servet deasupra si se lasa la crescut, la cald. Aluatul se portioneaza in bucati de circa 100 gr, se modeleaza mingiute si se lasa 15 minute la crescut in forme de savarine unse cu ulei. Se introduc la cuptor apoi pentru 20 de minute. Se scot, se lasa la racut, dupa care li se taie cate un capacel, in partea de sus. Jeleul se topeste si se unge capacelul savarinei. Cu siropul facut din 100 gr zahar si 1 pachet de vanilie se insiropeaza savarinele. Cu frisca batuta se umplu savarinele.
Alte retete de dulciuri:
Tort cu mere si crema de zahar ars
Tiramisu
Cozonac moldovenesc
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeM-am inspirat dupa reteta lui Timea,a iesit ceva bun.
Gnocchi cu carnati de curcanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii