Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de lamaie, sarea, drojdia dizolvata in lapte si faina. Se mixeaza 4-5 minute sa se aereze bine. Alu
Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de lamaie, sarea, drojdia dizolvata in lapte si faina. Se mixeaza 4-5 minute sa se aereze bine. Aluatul obtinut se lasa la dospit 20-30 min in loc cald. Dupa ce a crescut, se incorporeaza si untul topit. Daca este adaugat inainte, untul, cu densitatea lui, va opri aluatul din crestere, astfel adaugat la sfarsit, va lasa aluatul sa creasca in voie. Aluatul se poate pune intr-o tava mare sau in mai multe forme mici individuale.
Se coc 20-25 minute .
Sirop:
Se pune apa cu zaharul la fiert pentru 2-3 min pana se topeste zaharul. Se opreste focul si se adauga lichiorul de portocale, pentru un plus de aroma. Se toarna peste savarine, acestea il vor absorbi si se vor umfla ca niste buretei.
Se servesc la putin timp dula ce au fost insiropate, pentru a nu isi pierde textura aceea spongioasa.
Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDacă aveți poftă de o prăjitură rapidă și delicioasă, vă invit să o încercați. Puteți folosi și alte...
Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii