1. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc apoi se adauga ,treptat si zaharul si se amesteca pana obtinem o bezea tare.Se incorporeaza i
1. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc apoi se adauga ,treptat si zaharul si se amesteca pana obtinem o bezea tare.Se incorporeaza in ea si galbenusurile zdrobite,esenta si pesmetul amestecat cu praful de copt.In amestecul omogenizat adaugam si fulgii de ciocolata.
2.Se ung formele cu unt(eu am pus compozitia in forme de aluminiu)apoi se toarna compozitia in fiecare,se presara deasupra miez de nuca macinat si se da la copt cca.20 de minute,la inceput la foc iute,apoi la foc potrivit.
3.Peste prajiturile ferbinti se pune,deasupra lor ,cate o ligurita de coaja confiata apoi se insiropeaza cu sirop rece,
4. se lasa sa se raceasca bine si se orneaza fiecare cu frisca .Deasupra se presara fulgi de ciocolata si se decoreaza cu aschii de ciocolata.Se servesc dupa ce au stat o ora la frigider
Pofta buna!
Reteta Savarine cu ciocolata a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
Alte retete de savarina gasiti aici:
Savarina Olexiuc,
Savarina cu frisca de albus,
Savarina suedeza
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...
Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii