Snikers

De sarbatori aceasta prajitura poate fi vedeta de pe masa dumneavoastra. Toata lumea o adora si o savureaza. Este o prajitura cu multa ciocolata , nuca si arahide.

Portii
12
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Snikers

Ingrediente

  • Blat:
  • -8 albusuri
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri faina
  • -1praf de copt
  • -esenta rom
  • -300 gr nuca macinata
  • -200 gr ciocolata alba
  • Crema:
  • -12 linguri zahar
  • -1 pachet unt/margarina
  • -8 galbenusuri
  • -300 gr arahide nesarate
  • Glazura: -200 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Blat :

Pregatim o tava de copt de marime 20 x 30 cm. Cuptorul il pornim la 180 grade C. Faina o amestecam cu praful de copt si cu nuca macinata. Albusurile le batem impreuna cu zaharul si putina esenta de rom (esenta de rom va face ca albusurile sa se bata mai bine), cand albusul este ca si o spuma tare, adaugam ingredientele uscate amestecate in prealabil (faina, nuca si praful de copt ). Amestecam usor prin rasturnam si turnam continutul in tava. Dam la cuptor pentru 20 minute. Peste blatul cald (trebuie sa fie caldut ca sa putem indtinde foarte bine ciocolata) turnam 200 gr ciocolata alba topita de bain marin si intindem bine . Lasam la racit. P.S . Cand am topit ciocolata alba, am pus 2 linguri de lapte si o bucatica (cam 30 gr unt )

Crema : 6 linguri de zahar le caramelizam , peste ele adaugam untul si le lasam sa se topeasca. Zaharul ars, cand adaugam untul peste el, se va strange si trebuie sa lasam sa fiarba pana cand devine din nou lichid. Cele 8 galbenusuri le batem impreuna cu 6 linguri de zahar, pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt cristalele de zahar. Peste galbenusuri, adaugam arahidele (acestea pot fi lasate intregi sau tocate grosier). Aceasta compozitie o turnam peste caramel (zaharul topit amestecat cu rama ) si punem pe foc pana se ingroasa bine. Crema calda (daca lasam crema sa se raceasca, va fi foarte greu sa o intindem ) se intinde peste blatul racit si glazurat cu ciocolata topita. Lasam la racit. Pe bain -marie, topim 200 gr ciocolata neagra si glazuram cu ea prajitura . Se serveste rece, preferabil a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide