De sarbatori aceasta prajitura poate fi vedeta de pe masa dumneavoastra. Toata lumea o adora si o savureaza. Este o prajitura cu multa ciocolata , nuca si arahide.
Blat :
Pregatim o tava de copt de marime 20 x 30 cm. Cuptorul il pornim la 180 grade C. Faina o amestecam cu praful de copt si cu nuca macinata. Albusurile le batem impreuna cu zaharul si putina esenta de rom (esenta de rom va face ca albusurile sa se bata mai bine), cand albusul este ca si o spuma tare, adaugam ingredientele uscate amestecate in prealabil (faina, nuca si praful de copt ). Amestecam usor prin rasturnam si turnam continutul in tava. Dam la cuptor pentru 20 minute. Peste blatul cald (trebuie sa fie caldut ca sa putem indtinde foarte bine ciocolata) turnam 200 gr ciocolata alba topita de bain marin si intindem bine . Lasam la racit. P.S . Cand am topit ciocolata alba, am pus 2 linguri de lapte si o bucatica (cam 30 gr unt )
Crema : 6 linguri de zahar le caramelizam , peste ele adaugam untul si le lasam sa se topeasca. Zaharul ars, cand adaugam untul peste el, se va strange si trebuie sa lasam sa fiarba pana cand devine din nou lichid. Cele 8 galbenusuri le batem impreuna cu 6 linguri de zahar, pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt cristalele de zahar. Peste galbenusuri, adaugam arahidele (acestea pot fi lasate intregi sau tocate grosier). Aceasta compozitie o turnam peste caramel (zaharul topit amestecat cu rama ) si punem pe foc pana se ingroasa bine. Crema calda (daca lasam crema sa se raceasca, va fi foarte greu sa o intindem ) se intinde peste blatul racit si glazurat cu ciocolata topita. Lasam la racit. Pe bain -marie, topim 200 gr ciocolata neagra si glazuram cu ea prajitura . Se serveste rece, preferabil a doua zi.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postEste gemul, dulceata, cum vreti voi sa-i ziceti cel mai mancat si folosit la mine in familie. Il folosesc cel mai des la...
Gem de mureIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii