Mini strudele cu crema de capsuni

Reteta de mini-strudele cu capsuni este perfecta in perioada primaverii, aromata, usor de preparat, se poate servi ca desert sau ca si gustare la ceai.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Mini strudele cu crema de capsuni

Ingrediente

  • 1 portie de aluat pentru strudel congelat
  • putina unsoare
  • 250 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 1 plic de gelatina
  • 4 linguri de vin rosu
  • 1 l frisca
  • frunze de menta
  • zahar praf

Mod de preparare

Se dezgheata aluatul pentru strudel, se intinde si se fac forme rotunde de raza 7-8 cm. Se pun intr-o tava tapetata cu unsoare si se introduce in cuptorul preincalzit si se lasa sa se coaca cam 5 minute la temperatura de 175 de grade Celsius.

Capsunile curatate, spalate impreuna cu zaharul se zdrobesc. Gelatina se dizolva in vinul firebinte (daca este nevoie se mai adauga putina apa) si se adauga la capsunile zdrobite. Frisca se bate bine pana devine tare si se adauga incet la compozitia cu capsuni inainte ca aceasta sa se ingroase. Crema se intinde intre formele rotunde. Un strudel consta in 5-6 forme rotunde.


Mini strudele cu capsuni pot fi servite cu putina crema dupa care se decoreaza cu feliile de capsuni si frunzele de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori