Se incepe prin separarea oualor. Galbenusurile impreuna cu 4 linguri de zahar se bat in bain marie, pana ce ouale se gatesc si se obtine o crema cons
Se incepe prin separarea oualor. Galbenusurile impreuna cu 4 linguri de zahar se bat in bain marie, pana ce ouale se gatesc si se obtine o crema consistenta. Nu se tine crema prea mult deasupra focului pentru ca exista riscul sa se branzeasca. Atunci cand crema s-a ingrosat, se da deoparte si se lasa sa se raceasca pana la temperatura camererei. Abia atunci se adauga untul. Se adauga esenta de vanilie (si migdale, daca se doreste) si se mixeaza pana ce untul se incorporeaza complet. Se adauga migdalele macinate si biscutii sfaramati. Se amesteca bine compozitia, care trebuie sa aiba consistenta unui aluat ferm, si se preseaza intr-un strat uniform, in forma de tarta captusita cu hartie de copt.
Se da baza tartei la rece si se continua cu prepararea spumei-caramel. Intr-o craticioara se pun 4 linguri de zahar, care se vor carameliza mai tarziu. Albusurile se pun intr-un vas potrivit pentru bain-marie, se adauga praful de sare si se bat spuma. Se adauga 2 linguri de zahar si se bate in continuare pana ce zaharul se dizolva. Se transfera vasul cu albusurile deasupra altui vas cu apa care fierbe in clocote mici si se continua baterea pana ce bezeaua se infierbanta. Se opreste focul de sub vasul cu apa, dar se continua sa se bata bezeaua, altfel s-ar prinde de vas si s-ar transforma intr-o omleta. Se pune craticioara cu cele 4 linguri de zahar pe foc, pentru a se carameliza. E singurul moment oarecum mai complicat, pentru ca e nevoie de atentie distributiva, caramelul trebuie sa fie auriu, fara a se inchide prea mult la culoare, si nici bezeaua nu poate fi lasata fara a bate in permanenta in ea.
Deindata ce caramelul este auriu si complet fludizat, se toarna in bezea in fir subtire, batand energic. Baza tartei se transfera pe un platou, iar spuma se repartizeaza deasupra.
Prajitura se poate finisa cu nuca macinata sau pur si simplu cu samburi de nuca asezati intr-un anumit model sau se poate pudra cu cacao.
Sursa acestei retete este siteul Retetecalamama.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste un preparat gustos si satios!
Tagliatelle cu ciuperci in sos albPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii