Tarta cu banane si rom

De ceva vreme am cautat o reteta delicioasa de tarta care sa imbine bananele cu romul, pentru ca amandoua imi plac :). Reteta lui Eric Lanlard m-a fermecat pur si simplu.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu banane si rom

Ingrediente

  • 100g unt nesarat
  • 200g biscuiti digestivi
  • 3 banane
  • feliate
  • 150g zahar de trestie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • 2 oua
  • 200ml lapte de cocos
  • 70g nuca de cocos
  • 2 linguri rom
  • 350ml frisca lichida
  • 75g zahar pudra
  • 2 linguri extract de vanilie

Mod de preparare

Imi place la nebunie sa urmaresc retele lui Eric Lanlard la TV Paprika, iar aceasta reteta a intrat in topul preferintelor mele.

1. Topeste untul intr-o oala de marime medie si adauga biscuiti digestivi maruntiti, amestecand ca sa ii acoperi bine. Toarna amestecul intr-o tava de tarta de 23cm, astfel incat sa-i acopere si marginile.

2. Coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Scoate tava din cuptor si redu temperatura cuptorului la170 de grade.

3. Aseaza feliile de banana pe o coala de hartie pentru copt, presara deasupra zaharul brun si mirodeniile, acopera cu alta folie de hartie pentru copt, prinde marginile celor doua folii si baga-le la cuptor pentru 15-20 de minute, pana se inmoaie bine. Scoate-le din cuptor fara sa opresti focul.

4. Pune ouale, laptele de cocos, fulgii de nuca de cocos, si romul intr-un bol si amesteca bine. Adauga bananele moi si toarna acest amestec deasupra bazei de biscuiti. Da tarta la cuptor pentru 25-30 de minute, dupa care las-o sa se raceasca.

5. Bate frisca lichida impreuna cu zaharul pudra si vanilia si aseaz-o cu moturi deasupra tartei. Poti sa asezi deasupra felii de banane sau ciocolata alba sau neagra razuita. Lasa tarta cu banane la frigider 1 ora inainte sa o servesti.




Tarta cu banane si rom este delicioasa si se prepara usor si rapid.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sos de cartofi
2
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Sos de castraveti cu smantana
3
Sosuri albe

Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...

Sos de castraveti cu smantana
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Tort cu frisca si fructe
5
Torturi

Tort cu frisca si fructe

Este un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive

Tort cu frisca si fructe
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia