De ceva vreme am cautat o reteta delicioasa de tarta care sa imbine bananele cu romul, pentru ca amandoua imi plac :). Reteta lui Eric Lanlard m-a fermecat pur si simplu.
Imi place la nebunie sa urmaresc retele lui Eric Lanlard la TV Paprika, iar aceasta reteta a intrat in topul preferintelor mele.
1. Topeste untul intr-o oala de marime medie si adauga biscuiti digestivi maruntiti, amestecand ca sa ii acoperi bine. Toarna amestecul intr-o tava de tarta de 23cm, astfel incat sa-i acopere si marginile.
2. Coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Scoate tava din cuptor si redu temperatura cuptorului la170 de grade.
3. Aseaza feliile de banana pe o coala de hartie pentru copt, presara deasupra zaharul brun si mirodeniile, acopera cu alta folie de hartie pentru copt, prinde marginile celor doua folii si baga-le la cuptor pentru 15-20 de minute, pana se inmoaie bine. Scoate-le din cuptor fara sa opresti focul.
4. Pune ouale, laptele de cocos, fulgii de nuca de cocos, si romul intr-un bol si amesteca bine. Adauga bananele moi si toarna acest amestec deasupra bazei de biscuiti. Da tarta la cuptor pentru 25-30 de minute, dupa care las-o sa se raceasca.
5. Bate frisca lichida impreuna cu zaharul pudra si vanilia si aseaz-o cu moturi deasupra tartei. Poti sa asezi deasupra felii de banane sau ciocolata alba sau neagra razuita. Lasa tarta cu banane la frigider 1 ora inainte sa o servesti.
Tarta cu banane si rom este delicioasa si se prepara usor si rapid.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAcesta este unul dintre deserturile copilariei mele, pe care mama il prepara aproape saptamanal. Este o reteta simpla, pe...
Spaghete cu branzaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii