Tarta cu bezea si dulceata

Se prepara un luat pentru tarte din faina, unt, zahar, galbenururi, smantana, prafuld e copt si sare. Se intind tartele in forme, apoi se pune cate o

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 100 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 1-2 galbenusuri
  • 2-3 linguri smantana
  • praf de copt
  • sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • dulceata
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Se prepara un luat pentru tarte din faina, unt, zahar, galbenururi, smantana, prafuld e copt si sare. Se intind tartele in forme, apoi se pune cate o lingurita de dulceata. Separat, se prepara bezeaua, din 3 albusuri batute, pe baie de aburi. Se adauga treptat zaharul si se bate compozitia pana se ingroasa. Se adauga zeama de lamaie, dupa care se ia din baia de aburi, se lasa la rece si se adauga albusurile. Se umple tarta cu bezeaua, cu ajutorul unui cornet.


Dupa ce tartele umplute s-au racit, se glaseaza pe deasupra cu jeleu de fructe sau sirop de dulceata. Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Ciocolata de casa Cornulete cu rahat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori