Tarta cu bezea si dulceata

Se prepara un luat pentru tarte din faina, unt, zahar, galbenururi, smantana, prafuld e copt si sare. Se intind tartele in forme, apoi se pune cate o

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 100 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 1-2 galbenusuri
  • 2-3 linguri smantana
  • praf de copt
  • sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • dulceata
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Se prepara un luat pentru tarte din faina, unt, zahar, galbenururi, smantana, prafuld e copt si sare. Se intind tartele in forme, apoi se pune cate o lingurita de dulceata. Separat, se prepara bezeaua, din 3 albusuri batute, pe baie de aburi. Se adauga treptat zaharul si se bate compozitia pana se ingroasa. Se adauga zeama de lamaie, dupa care se ia din baia de aburi, se lasa la rece si se adauga albusurile. Se umple tarta cu bezeaua, cu ajutorul unui cornet.


Dupa ce tartele umplute s-au racit, se glaseaza pe deasupra cu jeleu de fructe sau sirop de dulceata. Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Ciocolata de casa Cornulete cu rahat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc