Tarta cu branza dulce si visine este un desert foarte gustos si usor de preparat. Pentru aceasta reteta de prajitura trebuie sa amestecati ingredientele uscate cu margarina topita pentru a obtine un aluat moale.
Intr-un castron punem faina amestecata cu praful de copt si amidonul, oul, zaharul si margarina topita. Incepem sa le amestecam cu lingura de lemn si dupa ce amestecati cu lingura, incepeti sa masati bine aluatul cu mainile (este usor de amestecat, aluatul este moale si usor de lucrat). Il faceti bila si dupa aia il puneti pe o folie de aluminiu, si-l dati la frigider pentru 30 de minute.
Crema: Intr-un castron punem margarina topita, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Amestecam bine dupa ce amestecam, punem galbenusurile, amidonul si branza de vaci peste compozitia de margarina si amestecam din nou. Separat, intr-un castron batem cele 4 albusuri spuma. Albusurile batute spuma le rasturnam peste compozitia de branza si le inglobam usor, cu lingura. Scoatem aluatul din frigider, pregatim o forma cu fundul detasabil, o tapetam cu ulei, faina, facem un cerc de aluat corespunzator fundului formei, iar o mica parte de aluat o pastram si o punem pe margine. Aluatul trebuie sa urce pe peretii formei. In forma punem toata compozitia de branza, o nivelam cum putem cat mai dreapta, punem visinele peste branza, si unele din ele in compozitie. Se introduce la cuptorul incins la 175 de grade, pentru 80-90 de minute dupa care am bagat-o la loc in cuptorul oprit, cu usa deschisa, si am tinut-o acolo pana s-a racorit cuptorul.
Se taie si se tapeteaza cu zahar.Reteta Tarta cu branza dulce si visine a fost propusa de Pocahontas Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii