Tarta cu branza si cirese

1.Bateti branza pana devine cremoasa si ajutati treptat laptele condensat pana ce totul devine omogen. Adaugati sucul de lamaie si vanilia. 2.Varsati

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta cu branza si cirese

Ingrediente

  • 1 cutie (250 g) de branza Philadelphia (am pus cam 250g de Mascarpone)
  • 1 cutie (300 ml) de lapte condensat dulce
  • 1/3 cana (75 ml) suc de lamaie
  • 1 lingurita (5 ml) extract de vanilie
  • 1 fund de tarta din biscuiti (23 cm) sau preparata dupa reteta de mai jos
  • 1 cutie (540 ml) de garnitura pentru tarta de cirese sau 550 gr. visine
  • 150 gr. zahar
  • 2 linguri de fecula

Mod de preparare

1.Bateti branza pana devine cremoasa si ajutati treptat laptele condensat pana ce totul devine omogen. Adaugati sucul de lamaie si vanilia.

2.Varsati in crusta de tarta pregatita.

3.Puneti pentru 3 ore la frigider.

4.Inainte de a servi, puneti peste tarta garnitura de cirese.

Pentru crusta de tarta am dat prin robot biscuitii, am adaugat cam 6-7 linguri de unt topit si 4-5 linguri de pralin (nuci caramelizate si rasnite) care in reteta nu sunt cerute, am amestecat totul si am presat bine intr-o forma de tarta. Am copt la 400F pentru 10-12 minute.

350 g visine + 150 g zahar puse pe foc pana se dezgheata visinile si se topeste zaharul. Am dizolvat 2 linguri de fecula intr-un pic de suc lasat de visine si am aduagat-o peste ele cand erau fierbinti. Am lasat un pic pe foc sa se ingroasa. Am dat-o deoparte si am mai adaugat 200 g visine congelate.

Si cand garnitura s-a racit suficient, am pus-o pe tarta peste compozitia de branza.
Pofta buna!

Reteta Tarta cu branza si cirese a fost propusa de Anat pe forum culinar.ro

Alte retete cu visine gasiti aici:

Tort cu visine Padurea Neagra,

Tarta cu fructe (visine),

Placinta cu visine/fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide