Tarta cu caise si mac

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele bine cu robotul pina avem o coca fina si elastica. Se pune fructele din compot in sita sa fie fara zeama

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat:
  • 100g crema de branza (quark)
  • 2 linguri lapte-am pus suc din compotul de piersici
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 50 gr. zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr. faina
  • crema:
  • 1 compot de piersici
  • 150 gr. mac
  • 40 ml lapte
  • 2 albuse
  • 1 ou intreg
  • 150 gr. zahar
  • firimituri:
  • 100 gr. faina
  • 1 lingura mac
  • 3 linguri zahar
  • 40 gr. margarina sau unt

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele bine cu robotul pina avem o coca fina si elastica. Se pune fructele din compot in sita sa fie fara zeama si se pregateste umplutura de mac.

Macul, zaharul si laptele se dau in clocot si se lasa sa se raceasca bine. Se bat apoi albusurile + oul intreg si la final punem si compozitia de mac. Se pun cateva stafide daca doriti. Rezulta o compozitie destul de subtire.

Forma de tarta se unge si pudreaza cu faina si se intinde aluatul in ea. Se inteapa de mai multe ori cu furculita.

Se aseaza jumatatile de caise sau piersici peste aluat, cu partea bombata in sus. Se toarna deasupra amestecul de mac si se pune tarta la cuptor 10 minute la 185 grade (cuptorul incalzit inainte).

Se pregatesc firimiturile: se freaca intre palme faina + macul untul si zaharul, se presara firimiturile cat mai uniform peste tarta scoasa din cuptor si apoi se mai coace vreo 35-40 minute la 180 grade(incercati mai bine cu scobitoarea). Se lasa apoi sa se raceasca.
Se taie felii potrivite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Desert prajitura felie de lapte
3
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Placinta cu pui si ciuperci brune
Bucataras.RO

Placinta cu pui si ciuperci brune

Tarte si placinte rumenite si iscusite O bunatate de placinta, cu un aluat usor de preparat, si-o umplutura grozava!

Placinta cu pui si ciuperci brune
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola