Tarta este un desert clasic, usor de preparat, menit sa te scoata din incurcatura atunci cand ai musafiri nepoftiti. Datorita aluatului de tarta crocant, si a umpluturii de ciocolata, va asigura doza de energie necesara intr-o zi ploiasa.
In primul rand de prepara aluatul de tarta:
se amesteca faina cu untul, se adauga oul, zaharul, sarea. Aluatul obtinut se infasoara in film de plastic si de lasa o jumatate de ora la frigider. Apoi se intinde o foaie si se asaza in forma de tarta, se inteapa cu o furculita, se asaza boabe de fasole peste aluat pt a nu se ridica, si apoi se da la cuptor 15-20 minute la foc potrivit.
Intre timp se prepara crema de ciocolata: se pun pe foc laptele, smanana, se adauga ciocolata si se lasa sa dea un clocot. Se ia de pe foc si se adauga ouale care au fost batute separat. E preferabil sa se toarne compozitia de lapte si ciocolata peste oua putin cate putin, pt a nu se coagula ouale. Se toarna peste tarta si se da la cuptor pentru inca 15 minute. Se bat albusurile spuma cu zahar si se intinde bezeaua obtinuta peste tarta, lasandu-se la cuptor la foc foarte mic, pana cand bezeaua se intareste.
Compozitia de ciocolata nu trebuie sa fie foarte solida, trebuie sa aiba consistenta unei creme.
Tarta delicioasa cu ciocolata se serveste dupa ce s-a racit, ornata cu fulgi de ciocolata sau fructe proaspete de sezon.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii