Tarta cu ciocolata, smochine, fructe de padure

Un deliciu cu fructe de padure

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu ciocolata, smochine, fructe de padure

Ingrediente

  • Pentru crusta crocanta:
  • 300 gr. faina
  • 200 gr unt sau 250 gr margarina
  • 100 gr zahar brun
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • Coaja rasa de la 1 portocala si o lamaie
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 150 gr unt
  • 50 gr smantana
  • ½ ceasca lichior de zmeura
  • 4 smochine
  • 50gr arahide sarate
  • 100 gr zmeura si afine
  • Menta pentru decor

Mod de preparare

Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios.

Se adauga apoi galbenusurile, coaja rasa de lamaie si portocala si praful de copt stins in zeama de lamaie.

Se framanta atat cat sa fie amestecate toate ingredientele. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider minim 30 de minute.

Se scoate aluatul de la frigider si se intinde dupa forma in care urmeaza sa fie copt care a fost unsa in prealabil. Se inteapa cu furculita aluatul si se pune deasupra hartie de copt peste care se toarna orez sau boabe de fasole pentru o coace uniforma. La final se inlatura hartia de copt si se mai da la cuptor 5-10 minute pentru o crusta aurie. Se lasa la racit.

Se topeste la bain marie ciocolata impreuna cu untul apoi, se amesteca bine si apoi se incorporeaza lichiorul de zmeura si smantana.

Se lasa sa se raceasca putin ciocolata si apoi se toarna in forma de tarta.

Se orneaza cu smochine taiate in sferturi, zmeura, afine, arahide tocate grosier si frunze de menta.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide