Aceasta reteta de tarta imbina perfect textura cremoasa a cremei de branza cu gustul acrisor al merisoarelor. Este un deliciu culinar caruia nu-i vei putea rezista.
Pentru a prepara aluatul mixeaza impreuna untul, zaharul, faina, nucsoara si sarea pana cand se formeaza o bila de aluat. Adauga galbenusul si lingura de apa rece. Apoi nucile maruntite si amesteca usor pana se incorporeaza in aluat. Formeaza o bila din aluat, imbrac-o in folie alimentara si las-o la frigider pentru o ora.
Intinde aluatul de tarta racit pe o suprafata cu faina si intide-l cu sucitorul, dupa care aseaza-l cu grija intr-o forma de tarta cu fund detasabil. Inteapa-l cu furculita si pune-l inapoi in frigider pentru 30 de minute. Daca ti-a mai ramas aluat poti sa il decupezi in diferite forme pe care sa le asezi deasupra ultimului strat.
Dupa cele 30 de minute incalzeste cuptorul la 180 de grade celsius, acopera aluatul cu folie de aluminiu unsa cu unt, si aseaza deasupra foliei boabe de fasole. Coace pentru 25 de minute, dupa care scoate boabele de fasole si folia si mai lasa pentru inca 15-20 de minute pana cand se rumeneste dupa care lasa-l sa se raceasca complet.
Pentru a face crema combina creme fraiche, mascarpone, zaharul si vanilia si mixeaza-le pana cand devine un amestec cremos.
Apoi bate frisca lichida, adauga amestecul de branza si amesteca usor pana cand se omogenizeaza amestecul, dupa care toarna crema in crusta gata pregatita.
Pentru topping, pune la foc mic intr-o oala merisoarele, zaharul brun, sucul de portocale si nucsoara, adu la fierbere amestecand din cand in cand, si mai lasa-l pentru 20 de minute, pana cand se ingroasa. Lasa-l sa se raceasca dupa care aseaza-l si intinde-l deasupra cremei de branza.
Tarta cu crema de branza si merisoare se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadosupa crema pentru zile reci
Supa crema de legume si linteUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraRulada aperitiv Aurica este delicioasa! Pe langa faptul ca puteti adapta umplutura dupa bunul plac, rulada aperitiv este un...
Rulada aperitiv AuricaO supa crema gustoasa cremoasa si care merge foart bine acum, in zilele reci de iarna. Eu am pregatit-o in perioada postului...
Supa crema de dovleacDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii