Tarta cu crema de branza si merisoare

Aceasta reteta de tarta imbina perfect textura cremoasa a cremei de branza cu gustul acrisor al merisoarelor. Este un deliciu culinar caruia nu-i vei putea rezista.

Complexitate
redusa
Tarta cu crema de branza si merisoare

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 170g unt nesarat la temperatura camerei
  • 40g zahar pudr
  • 240g faina
  • un varf de nucsoara
  • un varf de sare
  • 1 galbenus
  • 1 lingura apa rece
  • 100g nuci
  • maruntite
  • Pentru umplutura:
  • 250g creme fraiche
  • 250 mascarpone
  • 150ml frisca lichida
  • 120g zahar
  • 2lg esenta de vanilie
  • Pentru topping:
  • 2 maini sanatoase de merisoare
  • 95g zahar brun
  • 50g zahar tos
  • 170g suc de portocale
  • un varf de nucsoara

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul mixeaza impreuna untul, zaharul, faina, nucsoara si sarea pana cand se formeaza o bila de aluat. Adauga galbenusul si lingura de apa rece. Apoi nucile maruntite si amesteca usor pana se incorporeaza in aluat. Formeaza o bila din aluat, imbrac-o in folie alimentara si las-o la frigider pentru o ora.

Intinde aluatul de tarta racit pe o suprafata cu faina si intide-l cu sucitorul, dupa care aseaza-l cu grija intr-o forma de tarta cu fund detasabil. Inteapa-l cu furculita si pune-l inapoi in frigider pentru 30 de minute. Daca ti-a mai ramas aluat poti sa il decupezi in diferite forme pe care sa le asezi deasupra ultimului strat.

Dupa cele 30 de minute incalzeste cuptorul la 180 de grade celsius, acopera aluatul cu folie de aluminiu unsa cu unt, si aseaza deasupra foliei boabe de fasole. Coace pentru 25 de minute, dupa care scoate boabele de fasole si folia si mai lasa pentru inca 15-20 de minute pana cand se rumeneste dupa care lasa-l sa se raceasca complet.

Pentru a face crema combina creme fraiche, mascarpone, zaharul si vanilia si mixeaza-le pana cand devine un amestec cremos.

Apoi bate frisca lichida, adauga amestecul de branza si amesteca usor pana cand se omogenizeaza amestecul, dupa care toarna crema in crusta gata pregatita.

Pentru topping, pune la foc mic intr-o oala merisoarele, zaharul brun, sucul de portocale si nucsoara, adu la fierbere amestecand din cand in cand, si mai lasa-l pentru 20 de minute, pana cand se ingroasa. Lasa-l sa se raceasca dupa care aseaza-l si intinde-l deasupra cremei de branza.

 


Tarta cu crema de branza si merisoare se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata