Tarta cu iaurt

Avem nevoie de forma de tarta patrata de aproximativ 20 cm. Amestecam biscuitii macinati, untul topit si o lingura de fructoza si obtinem blatul graha

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tarta cu iaurt

Ingrediente

  • 250 g de biscuiti din faina integrala macinati
  • 50 g unt topit
  • 1 lingura fructoza sau 2 linguri zahar
  • 750 g iaurt degresat sau cu procent redus de grasime
  • o lingurita jumate esenta de vanilie
  • 200 g ananas din compot (fructele)
  • amestecul de suc cu gelatina si cu miere
  • 150 g nuca de cocos neindulcita (optional)
  • jumate lingurita esenta de nuca de cocos (optional)
  • doua linguri miere

Mod de preparare

Avem nevoie de forma de tarta patrata de aproximativ 20 cm. Amestecam biscuitii macinati, untul topit si o lingura de fructoza si obtinem blatul graham.

Se aseaza amestecul intru-o forma patrata si se pune la frigider pentru 10-12 minute.

Se ia o conserva compot de ananas bucati, neindulcit de 226g si se scurge zeama. Se amesteca 80 ml de zeama de compot de ananas cu 2 pliculete gelatina (4 lingurite gelatina). Pentru a dizolva gelatina se incalzeste amestecul de suc si gelatina la o temperatura medie, amestecand continuu cu un tel. Se ia sucul de pe foc si se continua amestecarea adaugand mierea.

Se amesteca separat intr-un castron cu telul iaurtul, esenta de vanilie, ananasul din compot, amestecul de suc cu gelatina si cu miere, nuca de cocos si esenta de cocos.

Se pune amestecul de mai sus peste biscuitii macinati si se da la frigider pana se intareste.


Cand se serveste se poate garnisi cu capsuni si/sau kiwi (optional). Pentru o portie (1/9) avem 152 calorii.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci