Tarta cu lamaie

Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul topit. Se imbraca bine o forma (sa nu poata curge crema, care este destul de subtire). Se aseaza amestecu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tarta cu lamaie

Ingrediente

  • Baza:
  • 250 g biscuiti cu migdale
  • 75 g unt topit
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • sucul si coaja rasa de la 2 lamai
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 200 g mascarpone

Mod de preparare

Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul topit.

Se imbraca bine o forma (sa nu poata curge crema, care este destul de subtire).

Se aseaza amestecul de biscuiti pe fundul formei, se niveleaza si preseaza bine cu dosul lingurii.

Se da la rece pana preparam crema:

Ouale se freaca bine cu zaharul, se pune coaja de lamaie, apoi se adauga cate putin unt topit, mestecandu-se in continuu.

Se pune la fiert pe aburi pana se ingroasa un pic.

Se lasa sa se raceasca complet...o sa fie putin mai groasa.

Se adauga sucul de lamaie si mascarpone (de preferat invers: crema peste mascarpone, apoi sucul).

Se toarna crema peste baza si se da la congelator cateva ore sau de seara pana a doua zi.

Se scoate cu 20 minute inainte de servire si se orneaza cu frisca (sau dupa preferinte).
Pofta buna!

Reteta Tarta cu lamaie a fost propusa de alpha pe forum culinar.ro

Alte retete cu lamaie gasiti aici:

Tiramisu cu lamaie,

Chec cu lamaie si seminte de mac,

Tort cu lamaie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori