Tarta cu lamaie

Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul topit. Se imbraca bine o forma (sa nu poata curge crema, care este destul de subtire). Se aseaza amestecu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tarta cu lamaie

Ingrediente

  • Baza:
  • 250 g biscuiti cu migdale
  • 75 g unt topit
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • sucul si coaja rasa de la 2 lamai
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 200 g mascarpone

Mod de preparare

Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul topit.

Se imbraca bine o forma (sa nu poata curge crema, care este destul de subtire).

Se aseaza amestecul de biscuiti pe fundul formei, se niveleaza si preseaza bine cu dosul lingurii.

Se da la rece pana preparam crema:

Ouale se freaca bine cu zaharul, se pune coaja de lamaie, apoi se adauga cate putin unt topit, mestecandu-se in continuu.

Se pune la fiert pe aburi pana se ingroasa un pic.

Se lasa sa se raceasca complet...o sa fie putin mai groasa.

Se adauga sucul de lamaie si mascarpone (de preferat invers: crema peste mascarpone, apoi sucul).

Se toarna crema peste baza si se da la congelator cateva ore sau de seara pana a doua zi.

Se scoate cu 20 minute inainte de servire si se orneaza cu frisca (sau dupa preferinte).
Pofta buna!

Reteta Tarta cu lamaie a fost propusa de alpha pe forum culinar.ro

Alte retete cu lamaie gasiti aici:

Tiramisu cu lamaie,

Chec cu lamaie si seminte de mac,

Tort cu lamaie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc