Pentru blat se amesteca bine 200 gr. unt se pune la topit, 3 masuri firimituri de prajituri cu ciocolata (multa ciocolata) sau de pricomigdale, amare
Pentru blat se amesteca bine 200 gr. unt se pune la topit, 3 masuri firimituri de prajituri cu ciocolata (multa ciocolata) sau de pricomigdale, amaretto, fursecuri cu graham si 1 masura nuca de cocos si se presara pe fundul si pe peretii unei forme de tort. Se dau 7-8 minute la cuptor. Pentru a obtine crema, toate ingredientele se amesteca si anume cele 12 galbenusuri; 3 cutii lapte condensat( 400 gr.); 1,5 cana suc limeta, coaja lamaie; toate acestea se toarna peste aluatul racit si se da la frigider 4 ore.
Feliile de limeta se taie subtiri si se pun in apa fierbinte cateva minute. Se scot si se pun intr-un sirop facut din cantitati egale de zahar si apa.. Se lasa 15 minute pe foc. Se scot si se lasa la scurs 1 ora. Se dau prin zahar tos.
Se orneaza cu ele tarta.
4. Se pregateste sosul de coacaze astfel: Se amesteca ingredientele si se pun pe foc 10-15 minute, Se mixeaza. Apoi se adauga jumatate de cana de fructe intregi.
Prajitura se serveste alaturi de sosul de coacaze.
Pofta buna!
Reteta Tarta cu limete propusa de alessia antonia
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii