Tarta cu mere si ciocolata

Tarta cu mere si ciocolata este o delicioasa prajitura pe care o puteti pregati in orice sezon. Pentru aceasta reteta de tarta cu mere aveti nevoie de 6 mere, oua, faina, zahar si praf de copt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu mere si ciocolata

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • sare
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 6 mere
  • 6 lingurite de zahar
  • Decor:
  • ciocolata de menaj

Mod de preparare

Tarta cu mere si ciocolata este un desert excelent pentru orice anotimp. Se prepara intai umplutura care trebuie sa se raceasca inainte de a fi folosita..
Se curata merele de coaja si de seminte, apoi se taie felii subtiri. Se arde zaharul si, cand este maroniu, se adauga merele. Se mesteca mereu si se tin pe foc pana se inmoaie merele. Se da la racit.
Intre timp se prepara blatul pentru tarta cu mere.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Se incorporeaza treptat galbenusurile, apoi faina amestecata cu sarea si praful de copt. Se toarna jumatate din compozitia blatului intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se adauga merele si se intinde stratul bine, apoi se toarna restul de aluat. Se coace la 200 grade, 40-45 minute. Tarta cu mere se scoate din cuptor si, calda fiind, se rade ciocolata deasupra.


Se serveste calda sau rece cu frisca sau inghetata de vanilie.
Alte retete de prajituri recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci