Tarta cu mere si ciocolata este o delicioasa prajitura pe care o puteti pregati in orice sezon. Pentru aceasta reteta de tarta cu mere aveti nevoie de 6 mere, oua, faina, zahar si praf de copt.
Tarta cu mere si ciocolata este un desert excelent pentru orice anotimp. Se prepara intai umplutura care trebuie sa se raceasca inainte de a fi folosita..
Se curata merele de coaja si de seminte, apoi se taie felii subtiri. Se arde zaharul si, cand este maroniu, se adauga merele. Se mesteca mereu si se tin pe foc pana se inmoaie merele. Se da la racit.
Intre timp se prepara blatul pentru tarta cu mere.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Se incorporeaza treptat galbenusurile, apoi faina amestecata cu sarea si praful de copt. Se toarna jumatate din compozitia blatului intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se adauga merele si se intinde stratul bine, apoi se toarna restul de aluat. Se coace la 200 grade, 40-45 minute. Tarta cu mere se scoate din cuptor si, calda fiind, se rade ciocolata deasupra.
Se serveste calda sau rece cu frisca sau inghetata de vanilie.
Alte retete de prajituri recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii