Se framanta un aluat, se inveleste in folie transparenta, se da la rece, pentru cel putin 30 min. 1 kg mere se caleste cu zahar dupa gust, o vanile
Se framanta un aluat, se inveleste in folie transparenta, se da la rece, pentru cel putin 30 min.
1 kg mere se caleste cu zahar dupa gust, o vanile si putina scortisoara;
Se prepara o budinca de vanilie, cum scrie pe plic, dar din aceste cantitati, ca sa iasa mai tare. Laptele si vinul sa fie la aceeasi temperature, le-am amestecat, si am avut 800 ml lichid, la doua plicuri de budinca.
O tava de tarta, de 26 , se unge si se imbraca cu foaia de aluat, inclusiv marginile. Se lipesc bine marginile sa nu cada la copt.
Se baga aluatul pentru 15 min la cuptor.Se scoate, se presara cu pesmet ( eu am facut pesmet din cateva piscoturi, se poate si din biscuiti), se pun merele calite, crema de vanilie, si se baga la cuptor pentru aproximativ 45 min.
Se orneaza dupa preferinte.
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii