Tarta cu pere

1. Se amesteca faina si sarea. 2. Separat se freaca untul cu zaharul pana cand se obtine o compozitie cremoasa. 3. Se adauga galbenusul si sucul de la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 2 linguri zahar praf
  • 125 g unt taiat in cubulete
  • 1 galbenus
  • 1 lingura suc de lamaie
  • putina sare
  • Umplutura: 125 g ciocolata menaj rasa
  • 4 pere
  • 125 ml frisca batuta din smantana
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 3 linguri zahar praf

Mod de preparare

1. Se amesteca faina si sarea.

2. Separat se freaca untul cu zaharul pana cand se obtine o compozitie cremoasa.

3. Se adauga galbenusul si sucul de lamaie.

4. In aceste amestec se adauga faina.

5. Se pune aluatul infasurat in folie la rece pentru 30 de minute.

6. Se tapeteaza apoi o tava de tarte cu diametrul de 25 cm.

7. Se rade deasupra aluatului ciocolata.

8. Se curata perele, se taie in doua iar apoi se elimina cotorul

9. Se taie fiecare bucata in felii cat mai fine.

10. Se aseaza perele pe stratul de ciocolata, la distanta aproximativ egala una fata de alta.

11. Se bate frisca, oul si galbenusul, se adauga esenta de migdale si se repartizeaza amestecul uniform in jurul perelor.

12. Se coace tarta la foc potrivit pana cand se rumeneste uniform.
Se serveste rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Șnițele din piept de pui marinat
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos