Tarta cu pere

1. Se amesteca faina si sarea. 2. Separat se freaca untul cu zaharul pana cand se obtine o compozitie cremoasa. 3. Se adauga galbenusul si sucul de la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 2 linguri zahar praf
  • 125 g unt taiat in cubulete
  • 1 galbenus
  • 1 lingura suc de lamaie
  • putina sare
  • Umplutura: 125 g ciocolata menaj rasa
  • 4 pere
  • 125 ml frisca batuta din smantana
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 3 linguri zahar praf

Mod de preparare

1. Se amesteca faina si sarea.

2. Separat se freaca untul cu zaharul pana cand se obtine o compozitie cremoasa.

3. Se adauga galbenusul si sucul de lamaie.

4. In aceste amestec se adauga faina.

5. Se pune aluatul infasurat in folie la rece pentru 30 de minute.

6. Se tapeteaza apoi o tava de tarte cu diametrul de 25 cm.

7. Se rade deasupra aluatului ciocolata.

8. Se curata perele, se taie in doua iar apoi se elimina cotorul

9. Se taie fiecare bucata in felii cat mai fine.

10. Se aseaza perele pe stratul de ciocolata, la distanta aproximativ egala una fata de alta.

11. Se bate frisca, oul si galbenusul, se adauga esenta de migdale si se repartizeaza amestecul uniform in jurul perelor.

12. Se coace tarta la foc potrivit pana cand se rumeneste uniform.
Se serveste rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc