Amestecati ouale, zaharul si sarea pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati faina si untul, la temperatura camerei si framantati un aluat p
Amestecati ouale, zaharul si sarea pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati faina si untul, la temperatura camerei si framantati un aluat potrivit de tare. Puneti-l la rece pentru 2 ore. Intindeti din aluat o foaie in tava de tarte unsa cu unt. Puneti boabe de fasole uscata peste foaie si coaceti foaia la foc potrivit, timp de 20-25 de minute. Preparati crema, batand galbenusurile cu zaharul. Adaugati apoi faina, laptele si coniacul. Fierbeti crema la bain-marie, pana cand incepe sa se ingroase. Lasati crema la racit 15 minute si apoi adaugati untul taiat in cubulete. Omogenizati crema. Perparati umplutura: fierbeti un sirop din apa, coniac, vanilie si zahar. in acest sirop, fierbeti 15 minute feliile de pere, curatate de coaja. Lasati la racit umplutura. Eliminati boabele de fasole de pe tarta coapta, acoperiti-o cu un strat gros de crema, peste care turnati compozitia cu pere fierte in sirop.
Tineti tarta la frigider inainte de servire.
Alte prajituri:
Placinta cu mere Papanasi fierti Galuste cu prune
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii