Tarta cu pere si crema

Amestecati ouale, zaharul si sarea pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati faina si untul, la temperatura camerei si framantati un aluat p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 120 gr zahar
  • 500 gr faina
  • 250 gr unt
  • 1 varf cutit de sare
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • 50 ml coniac
  • 50 gr unt
  • Pentru umplutura:
  • 4 pere
  • 50 ml coniac
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 baton vanilie

Mod de preparare

Amestecati ouale, zaharul si sarea pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati faina si untul, la temperatura camerei si framantati un aluat potrivit de tare. Puneti-l la rece pentru 2 ore. Intindeti din aluat o foaie in tava de tarte unsa cu unt. Puneti boabe de fasole uscata peste foaie si coaceti foaia la foc potrivit, timp de 20-25 de minute. Preparati crema, batand galbenusurile cu zaharul. Adaugati apoi faina, laptele si coniacul. Fierbeti crema la bain-marie, pana cand incepe sa se ingroase. Lasati crema la racit 15 minute si apoi adaugati untul taiat in cubulete. Omogenizati crema. Perparati umplutura: fierbeti un sirop din apa, coniac, vanilie si zahar. in acest sirop, fierbeti 15 minute feliile de pere, curatate de coaja. Lasati la racit umplutura. Eliminati boabele de fasole de pe tarta coapta, acoperiti-o cu un strat gros de crema, peste care turnati compozitia cu pere fierte in sirop.


Tineti tarta la frigider inainte de servire.

Alte prajituri:

Placinta cu mere Papanasi fierti Galuste cu prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap