Tarta cu piersici

Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Se intinde foaia, se pune in forma unsa cu unt si se coace la foc potrivit, timp de 45 de minu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 135 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 1 galbenus
  • 25 ml smantana
  • sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 300 ml lapte
  • 3 oua
  • 125 gr zahar
  • 1 jumatate baton de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg piersici
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 3 foi de gelatinaf

Mod de preparare

Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Se intinde foaia, se pune in forma unsa cu unt si se coace la foc potrivit, timp de 45 de minute. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca si se acopera cu un strat gros de 1 cm de crema de vanilie. Se curata piersicile, se scot samburii si se taie felii. Se fierb cateva minute cu apa si zahar, pana se inmoaie, fara sa se zdrobeasca. Reci, piersicile se aseaza in straturi peste crema de vanilie. Se face jeleul din zeama ramasa de la piersici, in care se dizolva gelatina. Se fierbe siropul pana se ingroasa. Rece, jeleul se toarna peste piersici.

Se poate servi cu frisca sau sos de caramel. Alte retete de dulciuri:

Tiramisu cu capsuni

Desert cu cocos si capsuni pe blat de biscuiti

Tarta cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosi
4
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri