Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Se intinde foaia, se pune in forma unsa cu unt si se coace la foc potrivit, timp de 45 de minu
Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Se intinde foaia, se pune in forma unsa cu unt si se coace la foc potrivit, timp de 45 de minute. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca si se acopera cu un strat gros de 1 cm de crema de vanilie. Se curata piersicile, se scot samburii si se taie felii. Se fierb cateva minute cu apa si zahar, pana se inmoaie, fara sa se zdrobeasca. Reci, piersicile se aseaza in straturi peste crema de vanilie. Se face jeleul din zeama ramasa de la piersici, in care se dizolva gelatina. Se fierbe siropul pana se ingroasa. Rece, jeleul se toarna peste piersici.
Se poate servi cu frisca sau sos de caramel. Alte retete de dulciuri:
Tiramisu cu capsuni
Desert cu cocos si capsuni pe blat de biscuiti
Tarta cu visine
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii