Tarta cu prune si invelis crocant

Tarta cu prune si invelis crocant este o delicioasa prajitura cu prune. O puteti face cu fructe proaspete sau cu fructe din compot.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tarta cu prune si invelis crocant

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 galbenusuri
  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2 linguri lapte
  • 150 g faina
  • 100 g migdale macinate fin
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 1
  • 5 kg prune
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamom
  • Stratul crocant:
  • 100 g faina
  • 50 g migdale macinate fin
  • 50 g unt rece
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Tarta cu prune si invelis crocant este o delicioasa prajitura cu prune. O puteti face cu fructe proaspete sau cu fructe din compot.
Se face prima data blatul. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul. Se adauga faina, pudra de migdale, sarea. La sfarsit se adauga esenta si laptele. Aluatul se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.


Pentru umplutura se spala prunele, se desfac in jumatati si se inlatura samburii.
Se amesteca zaharul cu scortisoara si cardamom.


Stratul crocant il obtineti asa: se framanta un aluat din faina, pudra de migdale, unt, zahar, praf de copt si esenta de vanilie. Se faramiteaza bine cu mainile.

Se intinde aluatul in foaie subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Se presara o lingura cu pesmet, apoi se aseaza prunele. Peste ele se presara amestecul de zahar si scortisoara. Deasupra se repartizeaza uniform, firimiturile de aluat.
Tarta cu prune si invelis crocant se coace in cuptorul deja incins, timp de 40-45 minute.


Tarta cu prune si invelis crocant se serveste calda ori dupa ce s-a racit. Poate fi insotita de cafea ori de un glob de inghetata de vanilie.
Sursa acestei retete este blogul Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Ardei iuti la otet
4
Romania

Ardei iuti la otet

Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!

Ardei iuti la otet
Gogosi
5
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi