Tarta cu prune si invelis crocant este o delicioasa prajitura cu prune. O puteti face cu fructe proaspete sau cu fructe din compot.
Tarta cu prune si invelis crocant este o delicioasa prajitura cu prune. O puteti face cu fructe proaspete sau cu fructe din compot.
Se face prima data blatul. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul. Se adauga faina, pudra de migdale, sarea. La sfarsit se adauga esenta si laptele. Aluatul se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.
Pentru umplutura se spala prunele, se desfac in jumatati si se inlatura samburii.
Se amesteca zaharul cu scortisoara si cardamom.
Stratul crocant il obtineti asa: se framanta un aluat din faina, pudra de migdale, unt, zahar, praf de copt si esenta de vanilie. Se faramiteaza bine cu mainile.
Se intinde aluatul in foaie subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Se presara o lingura cu pesmet, apoi se aseaza prunele. Peste ele se presara amestecul de zahar si scortisoara. Deasupra se repartizeaza uniform, firimiturile de aluat.
Tarta cu prune si invelis crocant se coace in cuptorul deja incins, timp de 40-45 minute.
Tarta cu prune si invelis crocant se serveste calda ori dupa ce s-a racit. Poate fi insotita de cafea ori de un glob de inghetata de vanilie.
Sursa acestei retete este blogul Truedelights.
Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...
GogosiE o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...
Mancarica de legume gratinataUn deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Dulceata de afinePrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelSe spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...
Salata de iarnaO reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosAcestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!
Ardei iuti la otet
Comentarii