Se face intr-un vas o ciulama din smantana, unt si ou. Se tine pe foc pana se topeste untul, amestecand mereu. Rece, se amesteca cu faina. Se face di
Se face intr-un vas o ciulama din smantana, unt si ou. Se tine pe foc pana se topeste untul, amestecand mereu. Rece, se amesteca cu faina. Se face din ingredientele indicate, un aluat care se framanta usor, cu podul palmei si apoi se da la rece. Se inteapa foaia cu furculita. Se unge iar cu ou, se presara din nou zahar si bucatele de unt. Se pune tarta in cuptor, la foc moderat, timp de 35 de minute si se supravegheaza coacerea, deoarece se arde foarte usor.
Se scoate forma cand s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura Negresa
Prajitura olandeza cu fructe
Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii