Tarta cu inghetata si fructe proaspete este un desert delicios de vara. Foarte usor de preparat, poate fi adaptata cu usurinta dupa gusturile fiecaruia.
Blatul de tarta se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu siropul forma din zahar si rom, dupa care se umple uniform cu inghetata de fructe sau vanilie.
Blatul astfel pregatit, se pune la congelator pana in momentul servirii. intre timp se pregatesc fructele. Se curata merele de casuta de samburi si se taie cubulete sau felii subtiri. Se procedeaza la fel cu restul fructelor. daca sunt proaspete, s eindeparteaza samburii sau coaja, iar daca sunt din compot, se scurg de zeama, dupa care fructele sunt taiate bucatele sau felii subtiri. Exact in momentul servirii, se aseaza deasupra tartei, avand grija sa fie frumos distribuite pe toata suprafata prajiturii.
Tarta cu inghetata si fructe proaspete se serveste imediat pentru a nu se decongela inghetata.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii