Tarta de mere cu iaurt

Se bat ouale cu zaharul si praful de copt. Se adauga zaharul vanilat, faina si iaurtul, iar la final, uleiul. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pahar iaurt
  • 100 ml ulei
  • 300 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • Mere
  • Esenta de rom
  • Suc de lamaie
  • 3 oua

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul si praful de copt. Se adauga zaharul vanilat, faina si iaurtul, iar la final, uleiul. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava speciala pentru tort si se toarna aluatul in ea. Merele taiate feliute se dau prin sucul de lamaie si putina esenta de rom, dupa care se asaza peste aluat, in asa fel, incat partile ascutite sa atinga aluatul. Se baga la cuptorul incins, timp de 5 minute se coace la foc mare, iar apoi le foc moderat, pana cand interiorul nu se mai lipeste de ac (se infige un ac sau o scobitoare in mijlocul blatului pentru a ne putea da seama daca s-a copt).

Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Prajitura caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Gulas unguresc cu carne de porc
1
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Salata de cruditati
2
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Prajitura After Eight
3
Prajituri

Prajitura After Eight

Prajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si...

Prajitura After Eight
Prajitura de casa cu mac
4
Retete de Pasti

Prajitura de casa cu mac

Prajitura de casa cu mac este o prajitura absolut delicioasa de casa. Este o reteta de prajitura cu mac ce se preteaza pe...

Prajitura de casa cu mac
Zacusca cu vinete si morcov
5
Zacusca

Zacusca cu vinete si morcov

Zacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...

Zacusca cu vinete si morcov
Parteneri
Ciulama de pui cu dovlecel
Bucataras.RO

Ciulama de pui cu dovlecel

Pana se termina dovleceii in gradina incerc sa ii combin in fel si chip sa ii putem manca pe toti.

Ciulama de pui cu dovlecel
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia