Se pun ouale intr-un castron, impreuna cu zaharul, coaja de portocala, zaharul cu vanilie si se mixeaza, pana se tripleaza volumul. Amestecam mi
Se pun ouale intr-un castron, impreuna cu zaharul, coaja de portocala, zaharul cu vanilie si se mixeaza, pana se tripleaza volumul. Amestecam migdalele cu faina si praful de copt, le incorporam usor la spuma de oua si turnam acest amestec intr-o tava de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam in cuptorul incalzit in prealabil la 170°C, timp de maxim 25 minute. Intre timp pregatim fructele, pe care le stropim cu putin suc de lamaie, pentru a-si pastra culoarea vioaie.
Cand blatul e copt, il rasturnam pe un gratar la racit. Acest timp il folosim pentru a face budinca, pe care o preparam dupa indicatiile de pe plic. Aveti grija sa nu faceti ca mine, si sa o turnati peste blat, cand acesta se afla inca pe gratar! Am reusit sa-l transport pe platou, bagand doua cutite foarte late si lungi sub blat. Ajuns intreg pe platou !! L-am decorat cu fructe. Tortenguss-ul l-am peparat dupa plic.
Dupa ce e gata se lasa macar o ora la rece. Dupa acest interval se feliaza si se serveste. Daca doriti puteti adauga frisca sau inghetata de vanilie. Reteta Tarta de migdale cu nectarine si capsuni a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCand vine vorba de placinte sau tarte sarate, ai mei nu dau inapoi deloc! Sub diverse combinatii, cu ingrediente mereu la...
Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branzaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii