Se pun ouale intr-un castron, impreuna cu zaharul, coaja de portocala, zaharul cu vanilie si se mixeaza, pana se tripleaza volumul. Amestecam mi
Se pun ouale intr-un castron, impreuna cu zaharul, coaja de portocala, zaharul cu vanilie si se mixeaza, pana se tripleaza volumul. Amestecam migdalele cu faina si praful de copt, le incorporam usor la spuma de oua si turnam acest amestec intr-o tava de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam in cuptorul incalzit in prealabil la 170°C, timp de maxim 25 minute. Intre timp pregatim fructele, pe care le stropim cu putin suc de lamaie, pentru a-si pastra culoarea vioaie.
Cand blatul e copt, il rasturnam pe un gratar la racit. Acest timp il folosim pentru a face budinca, pe care o preparam dupa indicatiile de pe plic. Aveti grija sa nu faceti ca mine, si sa o turnati peste blat, cand acesta se afla inca pe gratar! Am reusit sa-l transport pe platou, bagand doua cutite foarte late si lungi sub blat. Ajuns intreg pe platou !! L-am decorat cu fructe. Tortenguss-ul l-am peparat dupa plic.
Dupa ce e gata se lasa macar o ora la rece. Dupa acest interval se feliaza si se serveste. Daca doriti puteti adauga frisca sau inghetata de vanilie. Reteta Tarta de migdale cu nectarine si capsuni a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii