Tarta delicioasa cu prune si scortisoara

Tarta delicioasa cu prune si scortisoara este o prajitura delicioasa cu fructe ce se poate prepara in mai putin de o ora. Amestecati ingredientele pentru aluat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tarta delicioasa cu prune si scortisoara

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 100 gr zahar tos
  • 150 gr faina
  • un praf de sare
  • pentru umplutura:
  • 1 ou
  • 25 gr zahar tos
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 50 ml frisca lichida
  • 25 gr faina
  • 25 gr unt
  • vreo 12-15 prune
  • pentru ornat
  • scortisoara si zahar praf

Mod de preparare

Tarta delicioasa cu prune si scortisoara este o prajitura delicioasa cu fructe ce se poate prepara in mai putin de o ora. Amestecati ingredientele pentru aluat si formati un aluat consistent pe care il dati la rece pentru o ora, maxim.

Intre timp ne pregatim de umplutura, dar, mai inainte de toate, eventual dupa ce bem repede o cafeluta :P, incalzim cuptorul la treapta 6 sau 200 C.

Ungeti si tapetati cu faina o forma rotunda de tarta de 26 cm. Scoatem aluatul de la rece, si intindem repejor o foaie pe care o punem in forma, o intepam bine pe ici-colo cu o furculita, punem deasupra o foaie de copt (nu de cort :P) punem o mana de paste, fasole pentru a sta bine hartia presata si dam tava la cuptor pentru vreo 15 minute.

Pentru umplutura...bateti oul cu zaharul, sucul de lamaie si frisca. incorporati apoi untul topit si la urma faina in ploaie.

Scoateti tarta delicioasa cu prune si scortisoara din cuptor si turnati aceasta compozitie. Deasupra puneti prunele care au fost spalate, curatate de samburi si taiate in felii. dati la cuptor pentru 15-20 minunte.

Cand totul e gata presarati din belsug sortisoara si zahar pudra.

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide