Tarte cu martipan si coacaze

• puneti in vasul robotului multifunctional Ankarsrum untul moale, oul, zaharul, sarea si laptele si mixati putin. Folositi bolul de

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tarte cu martipan si coacaze

Ingrediente

  • Blat:
  • unt - 50 g
  • oua - 1 buc
  • faina - 150 g
  • lapte - 10 ml
  • zahar - 10 g
  • un praf de sare
  • extra: boabe de linte sau orez pentru copt
  • Umplutura:
  • martipan (pasta de migdale)- 150 g
  • unt - 100 g
  • oua - 2 buc
  • Topping:
  • coacaze negre, rosii si albe - 300 g
  • praf de jeleu transparent - 1 plic
  • suc de portocale - 200 ml
  • zahar - 2 linguri

Mod de preparare

• puneti in vasul robotului multifunctional Ankarsrum untul moale, oul, zaharul, sarea si laptele si mixati putin. Folositi bolul de inox, paleta pentru framantat si paleta pentru curatarea peretilor vasului.
• adaugati faina si framantati 5 minute la viteza mica, pana obtineti un aluat nelipicios
• inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 10 minute
• intindeti aluatul pe masa presarata cu faina si trasferati-l apoi in doua forme de tarta mai mici (puteti folosi si o forma mai mare)
• taiati marginile in exces si puneti deasupra aluatului o foaie de copt, apoi turnati lintea sau orezul
• coaceti blatul de tarta la 180 de grade aproximativ 15 minute, pana se rumeneste usor pe margini
• scoateti tartele din cuptor si indepartati folia de copt si lintea, apoi intepati blatul cu furculita
• mixati pasta de migdale cu untul moale si ouale pana obtineti o crema
• turnati crema peste blatul de tarta si coaceti din nou pana se rumeneste usor deasupra (aproximativ 20 de minute)
• scoateti tartele din cuptor si lasati-le sa se raceasca
• amestecati praful de jeleu cu zaharul si sucul de portocale, apoi puneti pe foc 1 minut
• adaugati coacazele colorate si impartiti-le in mod egal pe cele doua tarte
• puneti tartele la frigider cel putin 30 de minute inainte de servire.

Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital

Eu ador dovleceii umpluti, cu putin iaurt si marar deasupra, o nebunie! 

Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise