Tiramisu reţetă originala Se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, de-abia dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune si vasul respecti
Se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, de-abia dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune si vasul respectiv, pe foc la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine.
Dupa ce am amestecat bine laptele, si in final o amesteci pe foc la bain marie se obtine crema aia groasa, se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui.
Se adauga albusurile spuma, se amesteca totul din cratita.
Se ia o tava de chec (a mea e de jena), pui pe fundul ei hartie de copt, (nu uitati), si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei de chec, apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece. Piscoturile nu le inmuiati prea mult pt ca se flescaiesc, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de crema.
Puneti apoi o folie de aluminiu peste forma, o dati la frigider minim 6 ore, apoi rasturnati continutul peste un platou, nu uitati sa scoateti hartia de copt, pudrati cu cacao.
Inainte sa scoateti, cu un cutit lat, treceti in interiorul formei, pe laturi, pt a desprinde si lateralele.
Reteta Tiramisu a fost propusa de Pocahontas
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii