Tiramisu reţetă cu frisca si ghimbir este un dulce "with a twist", cum ar zice romanul, adica acel ghimbir proaspat care-i da o savoare aparte si pentru care o sa ceri si a doua portie, si a treia...O alta reinterpretare pornita de la Tiramisu reţetă originala.
6 galbenusuri se freaca cu zaharul pana devin ca o spuna, dupa care batem albusurile pana devin spuma. Frisca se bate si se adauga crema mascarpone, dupa care se pun pe rand galbenusurile, spuma de albusuri si ghimbirul ras.
Piscoturile se trec rapid prin cafeaua neindulcita si se aseaza intr-o tava sau forma de prajituri, dupa care punem un strat de crema. Alternam straturile de piscoturi si crema, ultimul strat trebuind sa fie de crema. Pudram prajitura cu cacao si dam la rece cca 3 ore, dupa care se poate servi! Pofta buna!
Tiramisu cu frisca si ghimbir se serveste rece, pudrat cu cacao din belsug.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii