Tiramisu reţetă cu frisca

Tiramisu reţetă cu frisca Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zaharul, pina aproape ca se topes

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingredinte:
  • 6 lingurite cu virf de cafea
  • o sticluta cu esenta de rom
  • 400 gr. piscoturi Savoyardi
  • 4 oua
  • 7 linguri cu virf zahar; 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime
  • 2 plicuri de praf de frisca; cacao pentru ornat

Mod de preparare

Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zaharul, pina aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smintina si se amesteca cu mixerul pina devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pina se incorporeaza praful de frisca in spuma. Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si se introduce amestecul in congelator. Se adauga esenta de rom in cafeaua racita. Se inmoaie repede piscoturile in cafea, unul cite unul. Se tine o secunda piscotul in cafea, caci altfel se inmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm inaltime, in care sa incapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul linga altul (tava de friptura e perfecta). Se asaza un strat de piscoturi in tava. Se intinde jumatate din crema preparata, dupa care se asaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema. Se presara cacao deasupra, cu ajutorul unei strecuratoare de ceai.

Se tine o zi la frigider, sa se patrunda piscoturile si se serveste


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
1
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Crochete din gris cu cascaval
2
Mancaruri fara carne

Crochete din gris cu cascaval

Crochetele din gris sunt aperitive delicioase.. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se...

Crochete din gris cu cascaval
Briose simple cu iaurt
3
Dulciuri

Briose simple cu iaurt

Briosele simple cu iaurt sunt un desert delicios pe care il puteti realiza impreuna cu copiii dumneavoastra. Pentru aceasta...

Briose simple cu iaurt
Aluat dulce pentru placinta
4
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
5
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia