Torta di riso este o prajitura italiana cu orez, un desert traditional si delicat bazat pe orez cu lapte. Prajitura este un desert intalnit mai ales in parte de nord a Italiei.
Decojeste migdalele si marunteste-le impreuna cu doua linguri de zahar. Pregateste orezul si fierbe-l in lapte pana cand este facut, adauga ingredientele ce ii dau aroma, amestecand incontinuu ca sa nu se lipeasca de fundul vasului. cand e gata, ia-l de pe foc si doar dupa ce s-a racit, adauga ouale intregi si amesteca bine.
Toarna acest amestec intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faramituri de paine sau pesmet, si bag-o la cuptorul preincalzit la 170 grade, pentru aproximativ jumatate de ora.
Prajitura cu orez se serveste a doua zi, pudrata cu zahar caramelizat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii