Nimic mai simplu si mai savuros decat un desert la pahar. Pe langa aspectul placut, se face si foarte simplu, se poate face un blat sau nu, un pandișpan simplu, piscoturi, biscuiti, fursecuri…Se alterneaza in straturi, cu fructe, crema de frisca si cel mai important felii de fructe asezate frumos pe peretii paharului.
Spalam capsunele, le rupem coditele si le lasam sa se scurga de apa. Le alegem pe cele mai mari si mai frumoase si le taiem in felii. Pe restul, aproximativ jumatate, le taiem cubulete, le punem intr-un castron, adaugam 1 lingurita zahar brut si cateva frunze de lamaita taiata marunt. Le amestecam usor cu lingura. Le lasam deoparte pana in momentul asamblarii desertului. Pentru blat: mixam albusurile cu un praf de sare pentru 2-3 minute. Adaugam treptat zaharul si continuam mixarea pana obtinem o bezea ferma. Adaugam migdalele macinate si mixam la viteza mica pana la incorporare, sau folosim un tel tip para. Praful de copt il dizolvam in zeama de lamaie sau portocala, apoi o adaugam la bezea. Amestecam usor, adaugam faina, amestecam usor cu telul, iar la final uleiul. Punem compozitia de blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incins la 150 grade pentru 25 minute. Lasam sa se raceasca, indepartam hartia de copt, apoi luam paharul in care urmeaza sa montam desertul drept sablon si decupam 2 cercuri. Restul de blat il vom folosii la straturile din interior… Pentru crema: mixam frisca cu mierea si zaharul pana obtinem consitenta dorita. Adaugam iaurtul si mixam pana la incorporare. Pentru asamblare: punem pe fundul paharului primul cerc decupat din blat. Insiropam usor cu putin suc proaspat de portocala. Peste blat punem o treime din capsunele taiate cubulete. Pe marginea paharului punem felii de capsune si piscoturi sau fursecuri(eu am folosit limbi de pisica) usor insiropate in sucul de portocala. Peste capsune punem crema, apoi bucati din resturile de blat, insiropam, cubulete de capsune, crema…alternam in straturi pana la marginea paharului, dar sa nu uitam sa imbracam perertii cu felii de capsune. La final, deasupra punem al doilea cerc decupat de blat, insiropam si adaugam cubulete de capsune. Decoram cu frunzulite de lamaita si ciocolata topita. Se da la frigider desertul pentru 1 ora. Se serveste cu mare pofta!!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii