Trifle cu capsune

Nimic mai simplu si mai savuros decat un desert la pahar. Pe langa aspectul placut, se face si foarte simplu, se poate face un blat sau nu, un pandișpan simplu, piscoturi, biscuiti, fursecuri…Se alterneaza in straturi, cu fructe, crema de frisca si cel mai important felii de fructe asezate frumos pe peretii paharului.

Portii
4
Timp pregatire
130 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Trifle cu capsune

Ingrediente

  • 400 gr capsune proaspete Cateva frunze de lamaita 1 lingurita zahar brut Fursecuri sau piscoturi(eu am folosit limbi de pisica)
  • Pentru blat: 3 albusuri 1 praf de sare 3 linguri zahar brut 3 linguri migdale macinate fin sau faina de migdale 2 linguri faina 1 lingurita praf de copt 50 ml zeama de portocala sau lamaie 2 linguri Ulei de floarea soarelui
  • Pentru crema: 200 ml smantana pentru frisca 400 gr iaurt gras grecesc(sau 200 gr mascarpone sau branza de vaci) 2-3 linguri miere cu aroma de cuisoare (un produs homemade de la Laura) 2 linguri zahar brut(optional, daca doriti mai dulce desertul) In
  • Pentru decor: frunze de lamaita, ciocolata

Mod de preparare

Spalam capsunele, le rupem coditele si le lasam sa se scurga de apa. Le alegem pe cele mai mari si mai frumoase si le taiem in felii. Pe restul, aproximativ jumatate, le taiem cubulete, le punem intr-un castron, adaugam 1 lingurita zahar brut si cateva frunze de lamaita taiata marunt. Le amestecam usor cu lingura. Le lasam deoparte pana in momentul asamblarii desertului. Pentru blat: mixam albusurile cu un praf de sare pentru 2-3 minute. Adaugam treptat zaharul si continuam mixarea pana obtinem o bezea ferma. Adaugam migdalele macinate si mixam la viteza mica pana la incorporare, sau folosim un tel tip para. Praful de copt il dizolvam in zeama de lamaie sau portocala, apoi o adaugam la bezea. Amestecam usor, adaugam faina, amestecam usor cu telul, iar la final uleiul. Punem compozitia de blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incins la 150 grade pentru 25 minute. Lasam sa se raceasca, indepartam hartia de copt, apoi luam paharul in care urmeaza sa montam desertul drept sablon si decupam 2 cercuri. Restul de blat il vom folosii la straturile din interior… Pentru crema: mixam frisca cu mierea si zaharul pana obtinem consitenta dorita. Adaugam iaurtul si mixam pana la incorporare. Pentru asamblare: punem pe fundul paharului primul cerc decupat din blat. Insiropam usor cu putin suc proaspat de portocala. Peste blat punem o treime din capsunele taiate cubulete. Pe marginea paharului punem felii de capsune si piscoturi sau fursecuri(eu am folosit limbi de pisica) usor insiropate in sucul de portocala. Peste capsune punem crema, apoi bucati din resturile de blat, insiropam, cubulete de capsune, crema…alternam in straturi pana la marginea paharului, dar sa nu uitam sa imbracam perertii cu felii de capsune. La final, deasupra punem al doilea cerc decupat de blat, insiropam si adaugam cubulete de capsune. Decoram cu frunzulite de lamaita si ciocolata topita. Se da la frigider desertul pentru 1 ora. Se serveste cu mare pofta!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Budinca de malai cu branza de vaci
1
Budinci

Budinca de malai cu branza de vaci

Budinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...

Budinca de malai cu branza de vaci
Negresa cu nuci si sos de cafea
2
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Tort cu nuci si mere caramelizate
3
Torturi

Tort cu nuci si mere caramelizate

Tortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...

Tort cu nuci si mere caramelizate
Tort Diplomat a la Adriana
4
Torturi

Tort Diplomat a la Adriana

Tortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu...

Tort Diplomat a la Adriana
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
5
Aluaturi

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Parteneri
Sfintisori moldovenesti impletiti, de post
Bucataras.RO

Sfintisori moldovenesti impletiti, de post

În fiecare an, de 9 martie credincioșii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții 40 de mucenici din Sebastia...

Sfintisori moldovenesti impletiti, de post
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran