Triplu de ciocolata

1.a) Primul strat: 170 g ciocolata menaj se topeste pe baie de abur. b) Jumatate de lingua de gelatina se dizolva in 70 ml. lapte. c) Se adaug

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Triplu de ciocolata

Ingrediente

  • PRIMUL STRAT:
  • 170 g ciocolata menaj
  • jumatate lingura de gelatina
  • 70 ml lapte
  • 200 gr. frisca batuta
  • AL II-lea STRAT:
  • 340 gr. ciocolata alba
  • jumatate lingura de gelatina
  • 70 ml lapte
  • 200 gr. frisca batuta
  • AL III-lea STRAT:
  • 280 gr. ciocolata cu lapte
  • jumatate lingura de gelatina
  • 70 ml lapte
  • 200 gr. frisca batuta
  • BEZEA:
  • 2 albusuri de ou
  • 160 gr. zahar
  • 3 linguri de alune
  • 1 lingura de amidon

Mod de preparare

1.a) Primul strat: 170 g ciocolata menaj se topeste pe baie de abur.

b) Jumatate de lingua de gelatina se dizolva in 70 ml. lapte.

c) Se adauga gelatina dizolvata peste ciocolata, se amesteca bine, iar cand amestecul e rece se adauga 200 gr. frisca batuta.

2.A) Al- II-lea strat se face la fel numai ca se adauga 340 gr. ciocolata alba in loc de ciocolata menaj. Celelalte cantitati se pastreaza.

3. Al-III-lea strat: se face ca mai sus dar se adauga 280 gr. ciocolata cu lapte.

4. Straturile de ciocolata se fac pe rand. Se rastoarna in tava inalta tapetata cu folie. Dupa ce primul strat sta o ora la rece, se adauga urmatorul; dupa alta ora cel de-al III-lea cand se lasa 6 ore la frigider.

5. a) Bezeaua: 2 albusuri se bat bine cu 160 gr. zahar, se adauga 3 linguri alune si 1 lingura de amidon.

b) Se intinde bezeaua pe o foaie de copt, in strat subtire si se lasda la foc mic sa se usuce.

c) Se scoate de pe foaie si se rup bucati de bezea care se vor aseza peste prajitura.

Prajitura se taie cu un cutit cald.


Se rastoarna pe platoru. Se taie in patrate care vor fi pudrate cu cacao si ornate cu bezea.

Pofta buna!

Reteta Triplu de ciocolata propusa de alessia antonia

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Retete dietetice

Dulceata de visine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Prajitura cu cirese sau visine
3
Romania

Prajitura cu cirese sau visine

Prajitura cu cirese sau cu visine este foarte usor de pregatit dar delicioasa! Blatul pufos are in el fructe aromate dar asta...

Prajitura cu cirese sau visine
Negresa cu branza si cirese
4
Romania

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu visine
5
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine