Triplu de ciocolata

1.a) Primul strat: 170 g ciocolata menaj se topeste pe baie de abur. b) Jumatate de lingua de gelatina se dizolva in 70 ml. lapte. c) Se adaug

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Triplu de ciocolata

Ingrediente

  • PRIMUL STRAT:
  • 170 g ciocolata menaj
  • jumatate lingura de gelatina
  • 70 ml lapte
  • 200 gr. frisca batuta
  • AL II-lea STRAT:
  • 340 gr. ciocolata alba
  • jumatate lingura de gelatina
  • 70 ml lapte
  • 200 gr. frisca batuta
  • AL III-lea STRAT:
  • 280 gr. ciocolata cu lapte
  • jumatate lingura de gelatina
  • 70 ml lapte
  • 200 gr. frisca batuta
  • BEZEA:
  • 2 albusuri de ou
  • 160 gr. zahar
  • 3 linguri de alune
  • 1 lingura de amidon

Mod de preparare

1.a) Primul strat: 170 g ciocolata menaj se topeste pe baie de abur.

b) Jumatate de lingua de gelatina se dizolva in 70 ml. lapte.

c) Se adauga gelatina dizolvata peste ciocolata, se amesteca bine, iar cand amestecul e rece se adauga 200 gr. frisca batuta.

2.A) Al- II-lea strat se face la fel numai ca se adauga 340 gr. ciocolata alba in loc de ciocolata menaj. Celelalte cantitati se pastreaza.

3. Al-III-lea strat: se face ca mai sus dar se adauga 280 gr. ciocolata cu lapte.

4. Straturile de ciocolata se fac pe rand. Se rastoarna in tava inalta tapetata cu folie. Dupa ce primul strat sta o ora la rece, se adauga urmatorul; dupa alta ora cel de-al III-lea cand se lasa 6 ore la frigider.

5. a) Bezeaua: 2 albusuri se bat bine cu 160 gr. zahar, se adauga 3 linguri alune si 1 lingura de amidon.

b) Se intinde bezeaua pe o foaie de copt, in strat subtire si se lasda la foc mic sa se usuce.

c) Se scoate de pe foaie si se rup bucati de bezea care se vor aseza peste prajitura.

Prajitura se taie cu un cutit cald.


Se rastoarna pe platoru. Se taie in patrate care vor fi pudrate cu cacao si ornate cu bezea.

Pofta buna!

Reteta Triplu de ciocolata propusa de alessia antonia

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Sirop din muguri de brad
1
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
3
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Ciulama cu pui si ciuperci
Bucataras.RO

Ciulama cu pui si ciuperci

M-am inspirat de la Gabita .E delicioasa!

Ciulama cu pui si ciuperci
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola