1.a) Primul strat: 170 g ciocolata menaj se topeste pe baie de abur. b) Jumatate de lingua de gelatina se dizolva in 70 ml. lapte. c) Se adaug
1.a) Primul strat: 170 g ciocolata menaj se topeste pe baie de abur.
b) Jumatate de lingua de gelatina se dizolva in 70 ml. lapte.
c) Se adauga gelatina dizolvata peste ciocolata, se amesteca bine, iar cand amestecul e rece se adauga 200 gr. frisca batuta.
2.A) Al- II-lea strat se face la fel numai ca se adauga 340 gr. ciocolata alba in loc de ciocolata menaj. Celelalte cantitati se pastreaza.
3. Al-III-lea strat: se face ca mai sus dar se adauga 280 gr. ciocolata cu lapte.
4. Straturile de ciocolata se fac pe rand. Se rastoarna in tava inalta tapetata cu folie. Dupa ce primul strat sta o ora la rece, se adauga urmatorul; dupa alta ora cel de-al III-lea cand se lasa 6 ore la frigider.
5. a) Bezeaua: 2 albusuri se bat bine cu 160 gr. zahar, se adauga 3 linguri alune si 1 lingura de amidon.
b) Se intinde bezeaua pe o foaie de copt, in strat subtire si se lasda la foc mic sa se usuce.
c) Se scoate de pe foaie si se rup bucati de bezea care se vor aseza peste prajitura.
Prajitura se taie cu un cutit cald.
Se rastoarna pe platoru. Se taie in patrate care vor fi pudrate cu cacao si ornate cu bezea.
Pofta buna!
Reteta Triplu de ciocolata propusa de alessia antonia
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii