Pentru blat, se amesteca cu mixerul galbenusurile de ou cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat si ele cu putina sare, ca sa se bata m
Pentru blat, se amesteca cu mixerul galbenusurile de ou cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat si ele cu putina sare, ca sa se bata mai bine, se incorporeaza in compozitia de galbenus, se amesteca usor cu lingura de lemn. Faina se amesteca cu praful de cacao si se dau prin sita, apoi se pun in compozitia de oua. Pe hartie de copt, se intinde compozitia cu o grosime de 1 cm. Se coace la 180 grade C.
Se lasa piscotul sa se raceasca putin, se scoate foaia de copt si se captuseste o forma de tunel (se gaseste in magazine) cu acest piscot.
Pireul de castane se amesteca cu romul,
frisca batuta si cu gelatina topita si racita putin. Crema se pune in forma si apoi se lasa in frigider pana se intareste bine.
Cand s-a racit bine, se scoate prajitura din forma si se acopera cu o glazura de ciocolata. Se lasa din glazura 2-3 linguri deoparte. Din pireul de castane se face cateva inimi, pe care se pune glazura si cand sunt uscate, se pune peste prajitura.
Prajitura se taie felii, numai atunci cand o servim, se pune alaturi si un bol cu frisca batuta.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii