Pentru blat, se amesteca cu mixerul galbenusurile de ou cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat si ele cu putina sare, ca sa se bata m
Pentru blat, se amesteca cu mixerul galbenusurile de ou cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat si ele cu putina sare, ca sa se bata mai bine, se incorporeaza in compozitia de galbenus, se amesteca usor cu lingura de lemn. Faina se amesteca cu praful de cacao si se dau prin sita, apoi se pun in compozitia de oua. Pe hartie de copt, se intinde compozitia cu o grosime de 1 cm. Se coace la 180 grade C.
Se lasa piscotul sa se raceasca putin, se scoate foaia de copt si se captuseste o forma de tunel (se gaseste in magazine) cu acest piscot.
Pireul de castane se amesteca cu romul,
frisca batuta si cu gelatina topita si racita putin. Crema se pune in forma si apoi se lasa in frigider pana se intareste bine.
Cand s-a racit bine, se scoate prajitura din forma si se acopera cu o glazura de ciocolata. Se lasa din glazura 2-3 linguri deoparte. Din pireul de castane se face cateva inimi, pe care se pune glazura si cand sunt uscate, se pune peste prajitura.
Prajitura se taie felii, numai atunci cand o servim, se pune alaturi si un bol cu frisca batuta.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharSi de data aceasta va aduc o alta reteta simpla de cartofi noi facuti la cuptor. Am folosit aceleas amestec de condimente...
Cartofi gratinatiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii