Cheesecake in stil New York

Cheesecake-ul este o reteta usoara, potrivit pentru zilele calde de vara. Poate fi adaptat cu fructele preferate, sau lasat simplu, fara fructe. Noi am decorat cu fructe in forma steagului americii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake in stil New York

Ingrediente

  • pesmet prajit 230 gr
  • oua 2+5
  • branza de vaci 1 kg si 135 grame
  • zahar 350 grame
  • faina 25 gr
  • coaja rasa de la o lamie
  • vanilie 5 grame
  • frisca 65 gr.

Mod de preparare

Cheesecake-ul este un desert clasic, ce dateaza de pe vremea Greciei antice. De obicei se prepara cu o crusta crocanta, si crema de branza, ce difera de la tara la tara. In America se foloseste crema de branza (ca si Philadelphia), in Italia se foloseste ricotta, iar in Germania quark-ul. Voi puteti alege ce tip de branza doriti pentru prepararea acestui cheesecake daca vi se pare ca Philadelphia e prea costisitoare.

Se separa doua oua in albusuri si galbenusuri. Se amesteca pesmetul de prajituri cu albusulul de la cele doua oua. Se pune amestecul obtinut intr-o tava de tort cu marginile detasabile, unsa in prealabil, prin presare pe fundul tavii si pe 2/3 din marginile tavii. Se pune la rece. In vasul mixerului se amesteca branza de vaci, zaharul, coaja de lamaie si vanilia la viteza mare. Se adauga 5 oua si cele doua galbenusuri, unul cate unul, amestecand de fiecare data. La sfarsit se adauga frisca. Se toarna in tava cu amestecul de pesmet racit. Se coace in cuptorul incalzit in prealabil la 260 grade C timp de 10 minute. Se reduce temperatura cuptorului la 120 grade C si se coace pana cand este gata, circa 50 - 60 minute. Se raceste complet.

Se decoreaza cu frisca proaspata daca doriti si fructe. Noi am ales varianta cu afine si capsuni, prajitura noastra devenind un desert potrivit pentru sarbatoarea din 4 iulie - Ziua Independentei.


Cheesecake-ul New York style se lasa la frigider peste noapte, si se serveste a doua zi detasand marginile tavii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Parteneri
Desert tort cu crema de ciocolata si unt
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de ciocolata si unt

Tocmai am avut o reclamatie ca fac numai torturi acre si la cerere a trebuit sa prestez unul dulce, dulce cu o crema de unt...

Desert tort cu crema de ciocolata si unt
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa