Cheesecake-ul este o reteta usoara, potrivit pentru zilele calde de vara. Poate fi adaptat cu fructele preferate, sau lasat simplu, fara fructe. Noi am decorat cu fructe in forma steagului americii.
Cheesecake-ul este un desert clasic, ce dateaza de pe vremea Greciei antice. De obicei se prepara cu o crusta crocanta, si crema de branza, ce difera de la tara la tara. In America se foloseste crema de branza (ca si Philadelphia), in Italia se foloseste ricotta, iar in Germania quark-ul. Voi puteti alege ce tip de branza doriti pentru prepararea acestui cheesecake daca vi se pare ca Philadelphia e prea costisitoare.
Se separa doua oua in albusuri si galbenusuri. Se amesteca pesmetul de prajituri cu albusulul de la cele doua oua. Se pune amestecul obtinut intr-o tava de tort cu marginile detasabile, unsa in prealabil, prin presare pe fundul tavii si pe 2/3 din marginile tavii. Se pune la rece. In vasul mixerului se amesteca branza de vaci, zaharul, coaja de lamaie si vanilia la viteza mare. Se adauga 5 oua si cele doua galbenusuri, unul cate unul, amestecand de fiecare data. La sfarsit se adauga frisca. Se toarna in tava cu amestecul de pesmet racit. Se coace in cuptorul incalzit in prealabil la 260 grade C timp de 10 minute. Se reduce temperatura cuptorului la 120 grade C si se coace pana cand este gata, circa 50 - 60 minute. Se raceste complet.
Se decoreaza cu frisca proaspata daca doriti si fructe. Noi am ales varianta cu afine si capsuni, prajitura noastra devenind un desert potrivit pentru sarbatoarea din 4 iulie - Ziua Independentei.
Cheesecake-ul New York style se lasa la frigider peste noapte, si se serveste a doua zi detasand marginile tavii.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii