Tort de ciocolata “Daniela”

Cacaoa, zaharul si apa se pun pe foc intr-un vas si se amesteca pina cind devine o pasta groasa. Se adauga si sarea de lamiie (sau zeama de lamiie), s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr cacao
  • 400 gr zahar
  • 5 linguri apa
  • 1/2 lingurita sare de lamiie (2-3 lingurite zeama de lamiie)
  • 8 oua
  • 2 linguri faina
  • 200-300 gr unt
  • esenta de rom
  • coaja de portocala rasa
  • frisca sau crema englezeasca

Mod de preparare

Cacaoa, zaharul si apa se pun pe foc intr-un vas si se amesteca pina cind devine o pasta groasa. Se adauga si sarea de lamiie (sau zeama de lamiie), se amesteca bine si apoi se lasa la racit. Cind s-a racit se pun pe rind galbenusurile de la cele 8 oua amestecind usor. Compozitia astfel obtinuta se separa in 1/4 si 3/4 (se poate face mai bine imparteala luind cu lingura si punind intr-un recipient o lingura, in altul 3 - ca sa se poata imparti bine).

In ¼ din compozitie, se adauga albusurile de la cele 8 oua batute spuma si faina amestecindu-se usor. Se toarna apoi intr-o tava tapetata cu faina si unt si se da la cuptor aprox. 30 de minute. Cind blatul este gata, se lasa putin la racit si se taie in mai multe straturi (depinde cit de inalt este), de obicei in 3 straturi.

Din restul de compozitie (¾) se face crema adaugindu-se untul, romul si coaja de portocala. Untul se lasa in prealabil la temperatura camerei ca sa fie moale cind se incepe sa se amestece. Crema astfel obtinuta se pune intre feliile de blat. Ultimul strat de deasupra se pune din crema (daca se serveste cu crema englezeasca) sau din frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Jumari cu sos
2
Jumari

Jumari cu sos

Ouale se pun in tigaia cu uleiul incins si se amesteca bine pana incep sa se inchege. Separat, se prajesc feliile de paine si...

Jumari cu sos
Compot de pere
3
Compoturi

Compot de pere

Se pune apa cu zaharul si vanilia sa fiarba. Cind da in clocot, se adauga perele curatate si taiate sferturi. Se lasa sa...

Compot de pere
Sos ostropel
4
Sosuri rosii

Sos ostropel

Se prepara in doua feluri: cu rosii sau fara rosii. Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se...

Sos ostropel
Australian tea
5
Bauturi cu vin

Australian tea

Ceainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...

Australian tea
Parteneri
Desert New York cheesecake
Bucataras.RO

Desert New York cheesecake

"Retete de suflet" Cand vine vorba de cheesecake, cel mai des il pregatesc in varianta fara coacere si cu fructe....

Desert New York cheesecake
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii