Tiramisu reţetă reinterpretata

Tiramisu reţetă reinterpretata Se dizolva cafeaua in apa calda si se lasa la racit. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul timp de 10 minute cu mixerul. Se adauga brinza crema si smant

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 blat de tort de cacao
  • 3 linguri de cafea solubila
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 2 cutii de 200 gr brinza crema
  • 200 gr smintina sau frisca nebatuta
  • 50 gr cacao
  • 200 ml apa calda

Mod de preparare

Se dizolva cafeaua in apa calda si se lasa la racit. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul timp de 10 minute cu mixerul. Se adauga brinza crema si smantana si se mai amesteca inca 10 minute cu mixerul. Se desface blatul in doua. Se insiropeaza partea de jos cu jumatate de cafea (fata exterioara) si cealalta jumatatate cu restul de lichid (partea interioara). Se acopera partea de jos a blatului cu jumatate din crema, se suprapune cealalta parte a blatului si se acopera cu restul de crema. Pe deaspura se cerne cacao, folosind o sita mica.


Se tine la frigider cel putin 4-5 ore inainte de a fi servit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori