Galustele cu caise sunt potrivite pentru copii, mai ales acum in zilele de vara cand gasim din belsug caise proaspete.
1. Se spala cartofii si se fierb in coaja, timp de 30 de minute, apoi se curata de coaja si se mixeaza pana se trasforma in piure.
2. In pireul rece se adauga oul batut cu 2 linguri de zahar si faina pentru a obtine un aluat potrivit de tare.
3. Se spala caisele, se scot samburii cu atentie , se umplu cu zahar apoi se reconstituie fructele.
4. Aluatul, dupa ce a fost framantat, se modeleaza sub forma unui sul (5 cm grosime) spoi se taie in bucati pe care le intinzi si cu care imbraci caisele.
5. Intr-un vas cu apa clocotita se pun galustele si se fierb pana cand se ridica la suprafata.
6. In timp ce fierb galustele, pesmetul este pus putin la prajit impreuna cu uleiul si zaharul ramas.
7. Se scot galustele fierbinti si se rostogolesc prin pesmet.
8. Cand sunt gata le pudrezi cu zahar vanilat.
Galustele se pot servi cu sirop de caise sau cu smantana.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii