Ardei umpluti

1. Ardeii se scobesc in interior, se spala si se lasa sa se zvante pe un servet 2. Carnea se pune intr-un castron. 3. Ceapa se toaca marunt. 4. Se pun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ardei umpluti

Ingrediente

  • 7-8 ardei
  • 1 kg carne tocata
  • o ceasca de orez
  • 2 cepe mari
  • o legatura patrunjel
  • o ceasca pasta de rosii
  • o ceasca ulei
  • sare
  • vegeta
  • piper
  • 2 rosii mari pentru capace
  • Pentru sos: o ceapa
  • 4 linuri faina
  • o cutie rosii tocate in sos restul de la rosii (dupa ce am folosit coaja pentru a face capacelele la ardei)
  • si iute de ardei
  • sare
  • piper vegeta

Mod de preparare

1. Ardeii se scobesc in interior, se spala si se lasa sa se zvante pe un servet

2. Carnea se pune intr-un castron.

3. Ceapa se toaca marunt.

4. Se pune ceapa la calit.

5. Orezul se spala si se pune la fiert.

6. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca marunt.

7. Se fierbe orezul ep jumatate si se scurge de apa fara a-l mai spala.

8. Cand ceapa este frumos calita se ia de pe foc.

9. Ceapa calita, orezul fiert pe jumatate, patrunjelul tocat si condimetele se adauga in castron peste carne.

10. Se si pasta de rosii

11. Totul se amesteca bine

12. Se umplu ardeii.

13. Din coaja de la rosii se taie capacele rotunde si cu 2 scobitori se fixeaza pentru a astupa ardeii

14. Se pun ardeii umpluti intr-o tigaie cu ulei incins si se coc putin pe toate partile - aceasta operatie se face pentru a se aseza carnea in interior

15. Cand ardeii s-au calit se scot din uleiul incins

16. Ardeii caliti putin, seaseaza intr-o cratita, se toarna apa pana la nivelul ardeilor si se pun sa fiarba la foc mediu aproximativ 30 minute.

17. Ceapa se toaca mare si se caleste in uleiul ramas de la clairea ardeilor.

18. Dupa 30 de minute de fiert, ardeii se scot si se transfera intr-o alta cratita cu peretii grosi si rezistenta la cuptor.

19. Zeama obtinuta din fierberea ardeilor se va folosi pentru sos 20. Peste ceapa calita pentru sos se adauga faina.

21. Se pun rosiile ramase de la facutul capacelelor + cutia de rosii tocate, se adauga boiaua de ardei si se amesteca

22. Se stinge cu zeama in care au fost fierti ardeii si se lasa pe foc mediu 20 -25 minute amestecand sa nu se prinda sosul

23. Cand sosul este fiert se strecoara

24. Se toarna sosul obtinut prin strecurare peste ardeii din cratita

25. Se da cratita cu ardei la cuptor cu capacul pus, la temperatura medie pentru aproximativ 1 ora, dupa care se ridica capacul si se mai lasa 15 - 20 minute in cuptor pentru a prinde o culoare frumoasa.
Reteta Ardei umpluti a fost propusa de MC

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca
Bucataras.RO

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

Un tort ciocolatos si fara coacere. Reteta este furata....hihihi....de la...

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola