Ardei umpluti in stil spaniol

Ardeii umpluti in stil spaniol este o mancare delicioasa, potrivita vara cand gasim ardei grasi proaspeti plini de gust. Ardeii umpluti cu carne si orez sunt deliciosi, dar aromele din aceasta reteta sunt deosebite!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ardei umpluti in stil spaniol

Ingrediente

  • -2 lingurite ulei de masline
  • -1 ceapa medie(150 gr)
  • tocata
  • -2 catei usturoi
  • zdrobiti
  • -1 lingurita boia dulce
  • -1 lingurita chimen macinat
  • -150 gr orez cu bobul lung
  • -250 ml cub concentrat pui dizolvat in apa
  • -250 gr vitel tocat
  • -3 rosii mari(270 gr)
  • scoase semintele si tocate
  • -55 gr stafide tocate
  • -35 gr fistic
  • prajit si maruntit
  • -2 linguri pasta tomate(bulion)
  • -2 linguri oregano proaspat
  • tocat(eu am pus uscat)
  • -2 linguri patrunjel proaspat
  • tocat
  • -3 ardei medii rosii(600 gr)
  • -3 ardei medii galbeni(600 gr)
  • -1 lingurita ulei de masline
  • extravirgin

Mod de preparare

1. Incingeti uleiul intr-o tigaie medie cu fund gros, adaugati ceapa, usturoiul si condimentele;gatiti-le pana ceapa se inmoaie si devine sticloasa. Adaugati orezul, amestecati-l sa se imbrace in ulei. Puneti concentratul de pui si lasati-l sa clocoteasca la foc mic, acoperit bine, pentru 10 minute. Dati-l la o parte de pe foc si lasati-l acoperit 10 minute pana absoarbe orezul tot lichidul. Afanati orezul cu furculita si transferati-l intr-un castron.

2. Caliti carnea de vitel intr-o tigaie incinsa pana devine maronie.

3. Amestecati vitelul,rosiile,stafidele,fisticul,bulionul si verdeata cu orezul.

4. Taiati capacele ardeilor,indepartati cotoarele si semintele. Asezati-i intr-o tava unsa usor cu ulei,umpleti ardeii cu amestecul de mai sus si puneti-le capacele la loc.

5. Coaceti ardeii,neacoperiti,la 180 grade C pentru 35 de minute sau pana s-au inmuiat si sunt usor maronii. Cand sunt gata pensulati-i cu ulei de masline.

Reteta de ardei umpluti in stil spaniol a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.


Serviti ardeii umpluti in stil spaniol calzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide