Ardeii umpluti in stil spaniol este o mancare delicioasa, potrivita vara cand gasim ardei grasi proaspeti plini de gust. Ardeii umpluti cu carne si orez sunt deliciosi, dar aromele din aceasta reteta sunt deosebite!
1. Incingeti uleiul intr-o tigaie medie cu fund gros, adaugati ceapa, usturoiul si condimentele;gatiti-le pana ceapa se inmoaie si devine sticloasa. Adaugati orezul, amestecati-l sa se imbrace in ulei. Puneti concentratul de pui si lasati-l sa clocoteasca la foc mic, acoperit bine, pentru 10 minute. Dati-l la o parte de pe foc si lasati-l acoperit 10 minute pana absoarbe orezul tot lichidul. Afanati orezul cu furculita si transferati-l intr-un castron.
2. Caliti carnea de vitel intr-o tigaie incinsa pana devine maronie.
3. Amestecati vitelul,rosiile,stafidele,fisticul,bulionul si verdeata cu orezul.
4. Taiati capacele ardeilor,indepartati cotoarele si semintele. Asezati-i intr-o tava unsa usor cu ulei,umpleti ardeii cu amestecul de mai sus si puneti-le capacele la loc.
5. Coaceti ardeii,neacoperiti,la 180 grade C pentru 35 de minute sau pana s-au inmuiat si sunt usor maronii. Cand sunt gata pensulati-i cu ulei de masline.
Reteta de ardei umpluti in stil spaniol a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.
Serviti ardeii umpluti in stil spaniol calzi.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii