Se spala carnea, se taie in bucatele si se pune la prajit in tigaia cu ulei incins. Nu trebuie lasata prea mult, numai cat sa capete putina culoare ma
Se spala carnea, se taie in bucatele si se pune la prajit in tigaia cu ulei incins. Nu trebuie lasata prea mult, numai cat sa capete putina culoare maro si sa ramana mustoasa.
Se scoate carnea si se pune intr-un vas/tava rezistent la cuptor. In uleiul ramas se calesc jumatate din legume(ciupercile, morcovi, pastarnac, ardei, ceapa). Cand sunt gata se scot intr-un vas si se pastreaza la cald.
Cealalta parte de legume se pun deasupra carnii in tava, se toarna supa de vita peste ele cat sa le acopere, se acopera tava cu capac sau foita de aluminiu si se dau la cuptor pt aprox. 2 ore si jumatate(ultima jumatate de ora fara capac).
Se scoate tava din cuptor, se strecoara zeama, legumele se indeparteaza si se arunca si carnea se pune in acelasi vas rezistent la cuptor.
Peste carne se adauga legumele calite si cartofii (curatati, taiati in bucati mari si fierti) si sosul care se face din zeama strecurata de la carne , condimente si faina de porumb(in proportie de 1 lingura la 250 ml+ 500 ml apa rece in care se dizolva inainte). Se mai da la cuptor totul, la foc mediu fara capac si se serveste.
Eu am facut si un piure servit ca garnitura la mancare.
Pofta buna!
Reteta Carne de vita cu sos la cuptor a fost propusa de MC pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de vita gasiti aici:
Mancare cu carne de vita si Guinness,
Hamburger cu carne de vita,
Salata carne de vita si verdeata
Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiSimpla si delicioasa!
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocalaO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoTapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaAzi 2 iulie implinesc matusalemica varsta de 6 luni hlizeala pe bucataras.La Campina e si sarbatoare,''Sarbatoarea celor 2...
Tortulet ''6''Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Comentarii