Friptura de porc cu ghimbir

Friptura de porc cu ghimbir este o mancare cu carne delicioasa cu aroma speciala, ce se serveste alaturi de o garnitura de cartofi noi.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Friptura de porc cu ghimbir

Ingrediente

  • 800 gr carne porc
  • 1 rosie
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingura miere de albine
  • 3 linguri vin rosu
  • 25 gr unt
  • 3-4 linguri ulei masline
  • pentru garnitura :
  • 300 - 400 gr cartofi noi
  • ulei de palmier pt prajit
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Friptura de porc cu ghimbir este o mancare cu carne delicioasa cu aroma speciala, ce se serveste alaturi de o garnitura de cartofi noi. Intai incingeti intr-o tigaie untul impreuna cu uleiul de masline si cand e numa bun, fara a scoate fum :P, aruncati acolo ceapa taiata marunt si usturoiul tocat impreuna cu ghimbirul (praf sau ras pe razatoarea mica).

Lasati putintel la calit dupa care adaugati carnea de porc taiata in bucati mici. Rumeniti usor pe ambele parti. Puneti apoi ardeiul gras verde si rosu, taiat in fasii subtiri, rosia tocata, mierea de albine, apa si vinul. Acoperiti cu un capac si lasati la foc mic-mic, inabusit pana scade totul si se formeaza un sos savuros.

Mmmm...un melange de arome...

Ghimbirul acesta este minunat, iar savoarea usor picanta pe care o da carnii este inconfundabil, combinat cu dulcele gust al ardeilor...of...e ceva....de neuitat si de imediata repetare. Va jur!

Noi am servit minunatia de friptura de porc cu ghimbir cu niste cartofi noi prefierti si prajiti. Super bun!

Cartofii noi ii curatati de coaja, intr-un castron cu apa, astfel se ia coaja mai repede si in strat superficial. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare si dati-le doar citeva clocote, vreo 7 minute, cred.

Apoi incingeti intr-o tigaie niste ulei de palmier - cel mai bun pentru prajit, pt ca nu se absoarbe atat de mult - si puneti cartofii noi la prajit, evident dupa ce i-ati scurs de apa in care au fiert. Lasati-i doar atat cat sa se rumeneasca binisor pe ambele parti.

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori