Jambalaya este o reteta culinara ce vine din America, este o mancare ce poate fi usor adaptata cu ingredientele pe care le aveti la indemana. Din unele puncte de vedere ne duce cu gandul la celebra paella.
1. Ciupercile se calesc in ulei de masline sau ulei vegetal apoi se pun deoparte.
2. Ceapa taiata si carnatul (sau sunca sau baconul) se calesc impreuna pana cand ceapa devine translucida si carnatul lasa din grasime. Peste se adauga ardeii si telina maruntite se lasa mai departe la calit.
3. Dupa aprox 5 min se adauga rosiile si carnea de pui (in cazul meu pieptul de pui era deja facut pe grill) si usturoiul.
4. Adaugati ciupercile si un pic de sos de rosii, orezul, supa de pui (sau apa), crevetii si frunzele de dafin. Crevetii se adauga odata cu orezul sau putin inainte, pentru ca se fac destul de repede iar daca sunt lasati prea mult se intaresc. Lasati totul impreuna la foc mic pana cand scade zeama si orezul e gata. Daca ati pus prea multa apa, puneti cratita la cuptor pana scade. Mancarea nu trebuie sa aibe multa zeama.
5. Aproape de sfarsit adaugati ceapa verde maruntita si patrunjelul sau verdeturile preferate.
Pofta buna! Reteta Jambalaya a fost propusa de aLAndala pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii