Legume cu sos bolognese

Un mod delicios de a consuma cat mai multe legume.

Portii
3
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Legume cu sos bolognese

Ingrediente

  • 300 gr carnati proaspeti de porc
  • 250 ml suc de rosii + inca 3 linguri
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lingurite oregano
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 cartofi
  • 1 vanata
  • 1 dovleac mic
  • 1 ardel rosu
  • 2 rosii
  • 1 dovlecel
  • 1 lingurita boia de ardei
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Indepartam membrana carnatilor si prajim carnea in 2-3 linguri de ulei de masline pana se rumeneste usor. Adaugam ceapa si 2 catei de usturoi taiate marunt, foile de dafin si continuam gatitul pana ceapa se inmoaie. Stropim apoi cu vinul si amestecam pana se evapora alcoolul. Punem cele 250 gr de suc de rosii, 1 lingurita de oregano, sare si piper dupa gust, o cana cu apa si lasam la foc mediu pentru cca 30 de minute.

Intre timp taiem toate legumele in felii subtiri, la aceeasi marime pe cat posibil. Le condimentam cu 3 linguri suc de rosii, 1 lingurita oregano, 1 catel de usturoi pisat, boia de ardei, cimbru, sare si piper dupa gust si 3-4 linguri de ulei de masline.

Cand carnea este gata(sosul nu trebuie sa fie prea lichid) o punem pe fundul unui vas cu peretii mai inalti si potrivit pentru cuptor. Asezam deasupra feliile de legume pe verticala in ordinea dorita si dam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru cca 50 de minute sau pana cand legumele sunt coapte uniform. Cat sunt inca la cuptor, legumele se ung cu sosul format in tava cu ajutorul unei pensule.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide