Un mod delicios de a consuma cat mai multe legume.
Indepartam membrana carnatilor si prajim carnea in 2-3 linguri de ulei de masline pana se rumeneste usor. Adaugam ceapa si 2 catei de usturoi taiate marunt, foile de dafin si continuam gatitul pana ceapa se inmoaie. Stropim apoi cu vinul si amestecam pana se evapora alcoolul. Punem cele 250 gr de suc de rosii, 1 lingurita de oregano, sare si piper dupa gust, o cana cu apa si lasam la foc mediu pentru cca 30 de minute.
Intre timp taiem toate legumele in felii subtiri, la aceeasi marime pe cat posibil. Le condimentam cu 3 linguri suc de rosii, 1 lingurita oregano, 1 catel de usturoi pisat, boia de ardei, cimbru, sare si piper dupa gust si 3-4 linguri de ulei de masline.
Cand carnea este gata(sosul nu trebuie sa fie prea lichid) o punem pe fundul unui vas cu peretii mai inalti si potrivit pentru cuptor. Asezam deasupra feliile de legume pe verticala in ordinea dorita si dam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru cca 50 de minute sau pana cand legumele sunt coapte uniform. Cat sunt inca la cuptor, legumele se ung cu sosul format in tava cu ajutorul unei pensule.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii