Mancare cu iepure si masline
Carnea de iepure se pune la fiert cu sare, citeva boabe de piper si se lasa la fiert pana se inmoaie putintel, cam o ora. Apoi se scoate si se prajeste putin pe ambele parti in ulei incins.
Ceapa se taie rondele, julliene se zice?.... deci se taie rondele si se pune la calit in 300 ml ulei incins. Se tot invarte in oala, avand grija sa nu se arda ceapa, ci doar sa se inmoaie si sa capete o culoare aurie. Se lasa asa la foc mic cam 30-40 minute, dupa care se pune apa cat sa o cuprinda bine si se lasa sa fiarba la foc inabusit 2 ore. Cand ceapa s-a transformat intr-un sos se adauga bulionul, frunza de dafin, cateva boabe de piper si se mai lasa la fiert inca vreo 10-15 minute. Apoi se adauga carnea si maslinele si se mai lasa vreo cateva clocote. Se poate consuma si calda... dar... adevarata savoare a acestei mancari este atunci cand e rece.
Mancare cu iepure si masline se poate servi calda sau rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAcești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii