Miel cu iaurt

Se pune friptura la marinat, cu o zi inainte de servire, in amestecul de iaurt in punga sau intr-un recipient etans. La citeva ore se intoarce recipie

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg miel
  • 400 gr iaurt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita chimion
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • 4
  • 5 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • 2 cepe medii taiate solzisori
  • 1 lingura otet

Mod de preparare

Se pune friptura la marinat, cu o zi inainte de servire, in amestecul de iaurt in punga sau intr-un recipient etans. La citeva ore se intoarce recipientul sau punga.

A doua zi, se pune 1 lingurita de faina in punga pentru cuptor si se scutura bine si se arunca faina ramasa. Se pune friptura si amestecul de iaurt in punga pentru cuptor, se inchide bine si se inteapa in citeva locuri. Se coace la foc mediu (160-180 grade) timp de 3 -3,5 ore. Atentie sa nu se atinga punga de peretii cuptorului. Din cind in cind se inteapa cu o scobititoare punga, daca s-a balonat prea mult si risca sa atinga peretii cuptorului. Cind este gata, friptura trebuie sa fie foarte frageda si rumenita.

Nota: daca pungile sunt mici, puteti folosi mai multe. ( eu asa am facut: am impartit carnea si marinata in doua pungi si le-am pus una langa alta in cuptor in tava.
Se serveste cu o selectie de legume fierte la aburi: morcovi, cartofi noi, dovlecei, conopida

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Tort de ciocolata
1
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
3
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Compot de prune
4
Compoturi

Compot de prune

Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...

Compot de prune
Parteneri
Prajitura cu banane, ananas si nuca de cocos
Bucataras.RO

Prajitura cu banane, ananas si nuca de cocos

Rasfatul de azi :) 

Prajitura cu banane, ananas si nuca de cocos
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia